Αλλάζουν ωράριο, όχι συνήθειες...

Επιχειρήσεις στα Φάρσαλα και «απείθαρχοι» πολίτες

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:24

Ο «κατ’ οίκον περιορισμός» και οι εξελίξεις που τρέχουν με πρωτόγνωρες ταχύτητες, επηρεάζουν αναμφισβήτητα εκτός από τους πολίτες και την ψυχολογία τους και την αγορά, η οποία περιορίζει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της, τροποποιώντας συνεχώς το πλαίσιο εργασίας τους.

Πολλές επιχειρήσεις στα Φάρσαλα που παραμένουν ακόμα ανοιχτές, διαμόρφωσαν εκ νέου το ωράριό τους κατά το ήμισυ, με τη λειτουργία έως το μεσημέρι που εντοπίζεται η "μεγαλύτερη" κινητικότητα στην πόλη. Οι επιχειρήσεις που είναι ήδη κλειστές αναμένουν τη σχετική βοήθεια από το κράτος των 800 ευρώ, έτσι ώστε να περιορίσουν την απώλεια της ζημιάς από τα ταμεία τους.

Τα πρόστιμα συνεχίζονται από την αστυνομία στο πλαίσιο της εφαρμογής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τους απείθαρχους πολίτες που χωρίς λόγο μετακινούνται ή το κάνουν χωρίς να έχουν προβεί στην αναγκαία διαδικασία. Οι πολίτες καλούνται να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία έγγραφα ή να έχουν αποστείλει το sms από το κινητό τους, αναφέροντας τον λόγο της μετακίνησής τους. Την πρώτη εβδομάδα της απαγόρευσης κατά μέσο όρο ανά ημέρα βεβαιώνονταν 5 παραβάσεις, με πρόστιμο 150 ευρώ στην επαρχία Φαρσάλων.

Όσον αφορά στη λαϊκή αγορά της Τρίτης, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες). Ο Δήμος θα δημοσιοποιεί πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στην ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.farsala.gr (στην διαδρομή Επικαιρότητα/Ανακοινώσεις). Για πληροφορίες οι πωλητές μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:30-16:30) στα τηλέφωνα 24913-50133,113 ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση v.balabani@dimosfarsalon.gr. Το σχετικό μέτρο θα έχει εφαρμογή έως τις 25 Απριλίου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass