Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες κλοπές σε γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Τυρνάβου

ΣΕ ΣΥΛΛΗΨH ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ Α.Τ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 18:18
Μεγάλες κλοπές και φέτος σε πολλές γεωτρήσεις στον κάμπο του Δήμου Τυρνάβου Μεγάλες κλοπές και φέτος σε πολλές γεωτρήσεις στον κάμπο του Δήμου Τυρνάβου

Σε μία προσαγωγή προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, αναφορικά με κλοπές σε γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Τυρνάβου.

Ο προσαχθείς ομολόγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πράξη του και ελέγχεται και για άλλες περιπτώσεις κλοπών. Τα κρούσματα είναι εκτεταμένα και σε άλλους ΤΟΕΒ της περιοχής, σε εξαρτήματα του δικτύου άρδευσης, υπόγειου και επίγειου, όπως είναι οι μπρούτζινες βάνες.

Για το θέμα ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης είχε επαφές με στελέχη του οργανισμού, το Α.Τ. και άλλους φορείς.

Ανάλογη συνάντηση είχε ο διοικητής και με στελέχη του οργανισμού όπου επίσης ενημερώθηκε για το ζήτημα.

Είναι γεγονός ότι η αστυνομική δύναμη στο Τμήμα Τυρνάβου κάνει φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φυλαχθεί μια τεράστια περιοχή 35.000 κατοίκων και πλέον.

Την περιοχή όπου έγινε η κλοπή επισκέφθηκε ο ίδιος ο διοικητής Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α’, ο οποίος έδωσε εντολή να ενταθούν οι έρευνες για τη σύλληψη τυχόν και άλλων δραστών.

Μετά και το νέο συμβάν ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου με ανακοίνωση – καταγγελία τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου καταγγέλλει κλοπές και καταστροφές σε υπόγεια δίκτυα και οικίσκους γεωτρήσεων. Ειδικά στη LB 80 πομόνα που βρίσκεται στην περιοχή Αμάρι, οι φθορές και οι ζημιές είναι επανειλημμένες και έντονες και οι αρδευτές της συγκεκριμένης γεώτρησης βρίσκονται σε απόγνωση. Οι κλοπές και οι καταστροφές προκαλούνται από «γνωστούς-αγνώστους», γιατί όλοι γνωρίζουν σε ποιους αναφερόμαστε, αλλά όλοι αδιαφορούν και ειδικά αυτή την εποχή είναι επιβαρυντικές για τους αρδευτές, διότι καθυστερούν τα ποτίσματα ιδιαίτερα στις πρώιμες καλλιέργειες, οι οποίες αν δεν μπορέσουν να ποτιστούν σε μία-δύο μέρες θα καταστραφούν οι παραγωγές τους.

Γιατί οι επισκευές είναι και χρονοβόρες και οικονομικά επιβαρυντικές για τον ΤΟΕΒ.

Επανειλημμένα ο ΤΟΕΒ έχει καταγγείλει το θέμα σε αρμόδιους φορείς με μηδενικό όμως αποτέλεσμα.

Και όσο εθελοτυφλούν και δεν ευαισθητοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί κάποια λύση, τα φαινόμενα δυστυχώς θα αυξάνονται».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα