Επιτυχημένη αιμοδοσία στο Μακρυχώρι

ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ 50 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 20:10

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και ιστορική εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι, την έδρα του Δήμου Τεμπών. Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι εθελοντές αιμοδότες του Μακρυχωρίου έμειναν ψύχραιμοι και βγήκαν από το σπίτι για να δώσουν αίμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Αποστολίνα Χρ. Σαΐτη, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο Αιμοδοτών Μακρυχωρίου, η πρόταση του ιερέα π. Ιωάννη Τομάρα να διεξαχθεί για πρώτη φορά η αιμοληψία στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της αιμοληψίας. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, 50 μονάδες αίματος - 50 μονάδες ζωής δόθηκαν απλόχερα από τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι επέδειξαν υποδειγματική υπευθυνότητα τηρώντας τις οδηγίες. Απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την πράξη Αγάπης οι αιμοδότες προσήλθαν στον ιερό ναό για να προσφέρουν ζωή και να προσευχηθούν ατομικά. Ο π. Ιωάννης ανέφερε εξαρχής και κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας ότι «ο Χριστός με το Αίμα Του μας προσφέρει από αγάπη τη ζωή του και εμείς δίνοντας λίγο από το αίμα μας, δίνουμε μαζί Ζωή από τη Ζωή μας». Οι διοργανωτές της αιμοδοσίας και οι αιμοδότες τον ευχαριστούν θερμά για τη μοναδική εμπειρία της αιμοληψίας στον Ιερό Ναό. Η κατάνυξη περιέβαλε σαν ασπίδα προστασίας την αιμοληψία που διενεργούνταν υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων. Η κ. Σαΐτη αναφέρει επίσης ότι μετά από συνεχή επικοινωνία με τη Δ/ντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας κ. Μαίρη Χατζητάκη δόθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοληψίας ώστε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια όλων. Η κ. Χατζητάκη μετά το τέλος της αιμοδοσίας δήλωσε: «Σήμερα στην Εκκλησία του Aγ. Θωμά Μακρυχωρίου, στον ναό του Θεού, έλαβε χώρα η ιερότερη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο κατά τη ρήση του Θεανθρώπου "Αγαπάτε αλλήλους"».

Με ελεγχόμενη ροή έγινε συλλογή 50 μονάδων αίματος.

Μεγάλη η χαρά και ικανοποίηση για την ωριμότητα και το επίπεδο ενσυναίσθησης των αιμοδοτών. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από τους υπευθύνους της αιμοδοσίας σε όλους τους εμπλεκόμενους και στον ιερέα π. Ι. Τομάρα για τη φιλοξενία της αιμοληψία στον ναό.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ύπαρξη χωρίς συνύπαρξη»

Η συνοχή της κοινωνίας και η αρμονική συνύπαρξη είναι το «κλειδί» για να εξέλθουμε από την κρίση, που πλήττει την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια και η οποία επιτάθηκε με την αιφνιδιαστική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού». Η συμμετοχή των αιμοδοτών ήταν ελπιδοφόρα. Επίσης, η κ. Νίκη Δαρδακούλη βοήθησε σημαντικά στην υλοποίηση της ιδιαίτερης αυτής αιμοδοσίας.

Τέλος, η συμβολή του γιατρού της αιμοδοσίας κ. Ν. Σταμπουλτζή και των νοσηλευτών της κινητής μονάδας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας ήταν καθοριστική για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας. Οι διοργανωτές της αιμοδοσίας τους ευχαριστούν και τους εύχονται καλή δύναμη στον αγώνα που δίνουν στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για οποιαδήποτε ανάγκη κάλυψης, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους στο τηλέφωνο 6984-491.444. Ραντεβού στην επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass