ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κατά υπ. Εσωτερικών

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 15:50

«Ο υπουργός Εσωτερικών με σκανδαλώδεις διαδικασίες στρώνει τον δρόμο σε συμφέροντα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας: «Εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, εν μέσω θυμάτων, αγωνίας, φόβου και δοκιμασίας των ανθρώπων και του συστήματος υγείας, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μέσα από μία κατεπείγουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποκαλύπτει την πραγματική αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση.

Θυμίζουμε πως, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στη περιοχή μας, πριν μερικούς μήνες, είχαμε κάνει το παρακάτω σχόλιο: «Στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ψάχνει ο υπουργός και θα το εξαγγείλει το 2020, προφανώς θα περιλαμβάνεται νέος σχεδιασμός έργων στο πλαίσιο της πολιτικής χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρείται από τον ίδιο και ίσως έτσι ανοίξει η πόρτα ώστε κρίσιμοι δημοτικοί τομείς να περιέλθουν σε άλλου είδους διαχείριση».

Ήρθε λοιπόν η επιβεβαίωση από τον υπουργό, ο οποίος με μια επιεικώς ανήθικη κίνηση, η οποία προφανώς εκμεταλλεύεται την τρέχουσα οδυνηρή συγκυρία, επιδιώκει να «περάσει» ρυθμίσεις και διαδικασίες οι οποίες είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιο συγκεκριμένα, αντικαθίσταται ο ‘’Φιλόδημος’’ με νέο πρόγραμμα, του οποίου η διαχείριση είναι σκανδαλώδης. Το «Πρόγραμμα» του κ. Θεοδωρικάκου θα έχει ως αξιολογητές που θα αποφασίζουν την ένταξη έργων / προμηθειών / μελετών των ΟΤΑ 5μελείς Επιτροπές που θα απαρτίζονται από ένα στέλεχος της ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, 2 μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και 2 εμπειρογνώμονες ιδιώτες. Είναι τυχαία η επιλογή της σύνθεσης της επιτροπής; Τα συμπεράσματα δικά σας. Να επισημάνουμε μόνο πως πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (διορίστηκε από τον ίδιο) είναι ο πρώην νομικός του σύμβουλος και αντιπρόεδρος ο νυν διευθυντής του γραφείου του.

Ακόμη, αναρωτιέται κανείς: Οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες ποιοι θα είναι; Για τους εμπειρογνώμονες θα είναι ένα πεδίο «δράσης» μέσα από το οποίο θα «πουληθούν υπηρεσίες ενταξιακής συμμόρφωσης» με πελατειακές σχέσεις και αντιλήψεις προς το «γενικότερο καλό». Γιατί λοιπόν υποβαθμίζεται έτσι το πιο κρίσιμο στάδιο αξιολόγησης και ένταξης μίας αίτησης χρηματοδότησης ενός ΟΤΑ; Η απάντηση είναι πλέον προφανής: Για να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο και πιο «ασφαλή» τρόπο συμφέροντα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass