«Κατεβάζει» χιόνια ο Ελασσονίτης

Συνηθίζουν οι κάτοικοι στην ιδέα της χαμένης άνοιξης...

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 18:04

Τέταρτη Κυριακή… στην εποχή της απόλυτης «καραντίνας» και της αντισηψίας για τη βροχερή και εντελώς άδεια Ελασσόνα, που η καθημερινή εικόνα της δεν ξαφνιάζει πια.

Ελάχιστοι οι πεζοί και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Μηδαμινές οι αγορές στα μίνι μάρκετ της «πιάτσας» και μικρή η κίνηση στα delivery. Κάποιοι φρόντιζαν να προμηθευτούν τις εφημερίδες και τον κυριακάτικο Τύπο.

Η μόνη κυριακάτικη αλλαγή ήταν ο «φουσκωμένος» Ελασσονίτης (…ή Ελασσονίτικος) ποταμός, που έφερε πολύ νερό, μετά την πολύωρη βροχή στην ευρύτερη περιοχή και τα χιόνια του Απριλίου που έπεσαν στα ορεινά και στην παραολύμπια περιοχή.

Τα πετάγματα των λίγων βρεγμένων πελαργών και οι νωχελικές κινήσεις αδέσποτων τετράποδων έδειχναν πως ακόμη υπάρχει «ζωή» στην «παγωμένη» πόλη.

Μια πόλη που «βιώνει» μια άλλη άνοιξη, τόσο περίεργη, τόσο δύσκολη, τόσο διαφορετική. Μια άλλη άνοιξη… της πανδημίας, της αντισηψίας, του «λουκέτου» και της «καραντίνας» και που μάλλον «ξέχασε» πως σε λίγες μέρες θα γιορτάζαμε το Πάσχα.

Μια άνοιξη, που σίγουρα θα περάσει στην ιστορία της περιοχής και όχι μόνο, και που θα τη μνημονεύουν κάποτε οι επόμενες γενεές. Αλλά και μια άνοιξη που κάποια στιγμή θα ξαναφέρει «φως» και χαμόγελο στον κόσμο και στις ζωές του…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass