Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα προθεσμία για προσωρινή δήλωση ζημίας

Στους Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών με παρέμβαση ΕΛΓΑ - Δήμων

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 22:49

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Νέα παράταση πήρε η δήλωση ζημιάς με παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα για τους πληγέντες αγρότες του Δήμου Τυρνάβου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο

της περιοχής. Οι αγρότες που επιθυμούν να συμπληρώσουν προσωρινή δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ από τον παγετό της 17ης Μαρτίου 2020 μπορούν να βρουν κενό έντυπο δήλωσης:
-Στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ: www.elga.gr/ χρήσιμες πληροφορίες/ πληροφόρηση/υποβολή δηλώσεων/έντυπα φυτικής παραγωγής/ προσωρινή δήλωση ζημιάς ή -στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου -είσοδος από την Κεντρική πλατεία (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00-14.00) ή από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Η παράταση ισχύει μέχρι τις 11 Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι αφού προμηθευτούν το έντυπο θα το συμπληρώσουν σε ιδιωτικό χώρο και στη συνέχεια μπορούν να αφήσουν τις συμπληρωμένες δηλώσεις ζημιάς από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00-14.00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου σε κουτιά που θα αντιστοιχούν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Τυρνάβου. Για τις Κοινότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στους προέδρους των Κοινοτήτων.
Η συμπλήρωση της προσωρινής δήλωσης ζημιάς θα γίνεται σύμφωνα με τη δήλωση ΟΣΔΕ 2019.
-Προσοχή, εάν ένας παράγωγος επιθυμεί να δηλώσει αγροτεμάχια που βρίσκονται σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα θα συμπληρώνει διαφορετικές δηλώσεις, μία για κάθε δημοτικό διαμέρισμα και θα τις εναποθέτει στο αντίστοιχο κουτί στον χώρο του φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μετακινήσεις των παραγωγών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του Covid-19, αλλά και με σκοπό τη διασφάλιση πρωτίστως της δημόσιας υγείας, ο ΕΛΓΑ ενημερώνει ότι η προθεσμία για την υποβολή των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής στο εξής θα ανέρχεται σε 25 ημέρες και όχι στις προβλεπόμενες 15 ημέρες.
Μιλώντας στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημειώνει ότι για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού. Όλες οι πρόσφατες αναγγελίες ζημιάς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α.».
Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης παγετού ορίζεται η 11η Απριλίου. Η συγκεκριμένη προθεσμία ισχύει για όλες τις ενεργές αναγγελίες ζημιάς, καθώς και όσες εγκριθούν στο εξής για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.
Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. έχει αναρτηθεί η Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς που μπορούν οι παραγωγοί να εκτυπώνουν και να συμπληρώνουν τα απαραίτητα περιγραφόμενα πεδία.
Τις συμπληρωμένες αυτές δηλώσεις, που μπορούν να παραλαμβάνουν κενές και από ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, του Δήμου Τεμπών, αφού τις συμπληρώσουν θα τις εναποθέτουν σε προβλεπόμενα διαμορφωμένα σημεία προκειμένου να πρωτοκολληθούν.
Δύνανται επίσης εναλλακτικά αφού τις εκτυπώσουν και τις υπογράψουν, να τις σαρώσουν (σε σκάνερ) και να τις αποστείλουν με e-mail στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα