Ζητούν μέσα προστασίας και προσλήψεις γιατρών

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΚΥΛ, ΕΚΛ και άλλων φορέων στο ΓΝΛ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 22:51

Διεκδικώντας περισσότερα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις δημόσιες δομές υγείας διοργανώνοντας

συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 7 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σκοπός της πανελλαδικής κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ, είναι «να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία» με την Ένωση να χαρακτηρίζει κραυγαλέες τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς και τραγικές τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα.
Με την ανακοίνωσή της η ΕΙΝΚΥΚ καλεί τους υγειονομικούς και τον λαό να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, με την οποία διεκδικεί:
* Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων σε ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, γυαλιά, αντισηπτικά).
* Να στελεχωθεί άμεσα τα νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα τα ΤΕΠ, τη ΜΕΘ και τις κλινικές που έχουν διαμορφωθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και οι δομές ΠΦΥ-ΚΥ.
* Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ να προστεθούν και νέες, αφού η χώρα μας έχει ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ.
* Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν γιατί χρειάζονται όσο ποτέ.
* Να υπάρχει επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεση τεστ για τον ιό σε όλους τους υγειονομικούς με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ.
* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το test για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο αν υπάρχει ένδειξη.
* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το test για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο αν υπάρχει ένδειξη.
* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το τεστ για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο με επιστημονικά κριτήρια.
* Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί (επικουρικοί, εξειδικευόμενοι, παρατασιακοί ειδικευόμενοι με τίτλο ειδικότητας, συμβάσεις ΟΑΕΔ, καθαριστές κτλ) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
* Να προσληφθούν γιατροί εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
* Να ενταχθούν άμεσα στα ΒΑΕ οι υγειονομικοί.
* Να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση όλων όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
* Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
* Επίταξη των μονάδων που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικού υλικού.
* Να ενταχθούν οι χιλιάδες έμπειροι συνάδελφοί μας, ιδιώτες γιατροί, στον σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
* Να ληφθούν μέτρα προστασίας και ελέγχου για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγους, τοξικοεξαρτημένους και ρομά).
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Εν τω μεταξύ ο Δ.Σ. του Συλλόγου μας -αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής- στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, στηρίζει τις πρωτοβουλίες της ΟΕΝΓΕ, αλλά και των τοπικών Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών με τις συμβολικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης αύριο Τρίτη 7 Απρίλη, 10:30 στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.
Είμαστε στο πλευρό τους, για:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
-Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛ
«Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων που με αυτοθυσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην πανδημία, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΕΚΛ και συνεχίζει:
«Στεκόμαστε δίπλα τους απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας της περιοχή μας και της χώρας. Με την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, υλικών και μέσων ατομικής προστασίας. Με την επίταξη άνευ όρων των χειρουργείων, των κλινών ΜΕΘ, των κρεβατιών, των διαγνωστικών και τα εργαστηριακών κέντρων των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
Οι μεγάλες ελλείψεις και η τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ήταν πάντα στο επίκεντρο της δράσης του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων του. Προβάλλοντας σταθερά τις διεκδικήσεις του, τα αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες για υγεία δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλο τον λαό κι όχι εμπόρευμα.
Την Τρίτη στις 7 του Απρίλη, Πανελλαδική Ημέρα δράσης για την Υγεία θα βρεθούμε μαζί με τους υγειονομικούς στις πύλες των νοσοκομείων. Στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της ΟΕΝΓΕ, των τοπικών Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών με τις συμβολικές κινητοποιήσεις τους κι απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει όλα αυτά τα αναγκαία μέτρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass