Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον δήμαρχο Τυρνάβου

Ο ΙΩΑΝ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 17:20

Μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχισης της πιστής τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό, έναν εχθρό επικίνδυνο, αλλά όχι ανίκητο, απευθύνει ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας.

Ωστόσο, όπως είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ο εχθρός αυτός ήταν προ των πυλών.

Και ο κ. Κόκουρας συνεχίζει στο μήνυμά του σημειώνοντας:

«Η εμφάνιση κρούσματος στον Δήμο μας ήταν κάτι απευκταίο, αλλά δυστυχώς αναμενόμενο. Άλλωστε η εμφάνισή του 20 ημέρες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον νομό Λάρισας αποδεικνύει πόσο ορθά και έγκαιρα μέτρα πήραμε.

Η εμφάνιση κρούσματος στον Δήμο μάς βρίσκει έτοιμους: Τα Κέντρα Υγείας μας είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ η δημοτική καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη ήταν άμεση και καθολική.

Παράλληλα, προβήκαμε στα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Θωρακίσαμε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με ενίσχυση προσωπικού και ένα νέο όχημα, οργανώσαμε το ΤΕΒΑ, εξασφαλίσαμε χώρο, τροφή και όλα τα απαραίτητα για τους ελάχιστους ευτυχώς αστέγους μας.

Η προσπάθεια προφανώς και συνεχίζεται, το ίδιο εντατικά και επίμονα. Έχουμε παραγγείλει ήδη νέα είδη ατομικής προστασίας, θα υπάρξουν απολυμάνσεις, ενώ υπήρξε ήδη επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, ώστε οι αυστηροί έλεγχοι να συνεχιστούν.

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μοιραστούν σε όλους τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και είδη ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής.

Συνδημότες μου, αυτές τις 20 ημέρες, με ελάχιστες εξαιρέσεις θλιβερής ανευθυνότητας, έχετε επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, την οποία σας καλώ να συνεχίσετε.

Τηρούμε τα προληπτικά μέτρα περιορισμού μετακίνησης.

Μένουμε σπίτι, εκτός αν παραστεί πραγματική ανάγκη.

Δεν συνωστιζόμαστε στις Τράπεζες.

Δεν προσερχόμαστε στο Δημαρχείο άσκοπα, παρά μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με την αρμόδια Υπηρεσία.

Τέλος, τηρούμε σχολαστικά τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Συνεχίζουμε υπεύθυνα, με υπομονή, επιμονή και ομοψυχία.

Για τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τους συνδημότες μας, την Πατρίδα μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα