Δέσμη μέτρων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 15:20

Με αφορμή τη (σημερινή) δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων θα συζητηθούν τα μέτρα για την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων της πόλης, οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Λαρισαίων, ανακοινώνουν ότι «καταθέτουν ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπου μεταξύ άλλων διεκδικούν: «Απαλλαγή των δημοτών από τα τροφεία Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

Απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για 6μήνες.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο 6μηνο.

Απαλλαγή για το επόμενο 6μηνο από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα καταστήματα και επιχειρήσεις με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ που περιλαμβάνονται στους σχετικούς ΚΑΔ.

Καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους. Απαλλαγή της εισφοράς αθλητικών συλλόγων και σωματείων για χρήση αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων για όλο το διάστημα που παραμένουν κλειστοί.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τον Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών. Να μη διαταραχθεί η ρύθμιση χρεών των 100 δόσεων για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομισθίων ή με μορφή αντιτίμου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” και να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις ΤΟΜΥ που υπάρχουν στον Δήμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass