Κινδύνεψαν άνθρωποι στην παλιά κοίτη του Πηνειού στο «Σταβάρι»

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΙΟ *ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 20:15
Αδιάβατη η ράμπα στη θέση «Σταβάρι» που χρησιμοποιείται λόγω των εργασιών στην παλιά γέφυρα του Πηνειού Αδιάβατη η ράμπα στη θέση «Σταβάρι» που χρησιμοποιείται λόγω των εργασιών στην παλιά γέφυρα του Πηνειού

Για μια ακόμη φορά λόγω βροχόπτωσης βρέθηκε ουσιαστικά αποκλεισμένη η Δημοτική Ενότητα Ευρυμένων του Δήμου Αγιάς, ενώ ευτυχώς αποφεύχθηκαν και τα μοιραία.

Ως γνωστόν, εδώ κι αρκετούς μήνες, από τον Οκτώβριο, λόγω των εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης που γίνονται από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στην παλαιά γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη ράμπα στη θέση «Σταβάρι» στην παλιά κοίτη του Πηνειού για να εξέλθουν της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς με κατεύθυνση προς Λάρισα ή Πλαταμώνα, για να αποφύγουν έτσι να κάνουν ένα πολύ μακρύ και χρονοβόρο πισωγύρισμα μέσω των τούνελ και της νέας Εθνικής Οδού που θα τους οδηγήσει στον τελικό τους προορισμό.

Το βράδυ, λοιπόν, του Σαββάτου 4 Απριλίου, περίπου στη 1:00, όπως μας ενημέρωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγιάς Αστέριος Κατσιάβας και Αθανάσιος Ολύμπιος, ταξιδιώτες με κατεύθυνση τον Πλαταμώνα μέσω Ομολίου δεν είδαν τον όγκο του νερού στη ράμπα στη θέση «Σταβάρι» στην παλιά κοίτη του Πηνειού, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν. Αμέσως, ειδοποίησαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κι αυτό με τη σειρά του τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ομολίου Γεώργιο Ταπατά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας που συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό τους και την ανάσυρση του οχήματός τους.

Όπως τονίζουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι «για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος. Η έλλειψη ενός γεφυριού 10 μέτρων κόβει μια πολύ μεγάλη περιοχή στα δύο».

«Πάντα θα υπάρχει ένα πρόβλημα στην Εθνικό Οδό που θα αναγκάζει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη παράκαμψη» λένε και συνεχίζουν «Θα πρέπει, εν έτει 2020, να περνάνε μέσα από ποτάμια και να απειλούνται έτσι οι ζωές τους». «Πόσα χρόνια» ρωτάνε προς κάθε υπεύθυνο «πρέπει να περάσουν ώστε να καθαριστεί η παλιά κοίτη του Πηνειού ώστε να υπάρχει ελεύθερη ροή – εκτόνωση του νερού προς τη θάλασσα;».

Πέραν αυτού, όπως υποστηρίζουν, αν γίνει ο καθαρισμός αυτός, δεν θα πλημυρίσουν ξανά κι άλλες περιοχές δυτικότερα της Θεσσαλίας, όπως συνέβη τώρα. «Αναρωτήθηκε ποτέ η Πολιτεία για τις ζημίες που γίνονται από το μπάζωμα της παλιάς κοίτης του Πηνειού που δεν καθαρίστηκε ποτέ; Πόσα χωράφια πλημμυρίζουν και πόσο κοστίζουν στην Πολιτεία; Πόσο κοστίζει στον αγρότη να βγάλει τα φερτά υλικά και τι καταστροφές αυτά κάνουν στα περιβόλια;» ρωτάνε ευλόγως και τονίζουν «Είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η κατασκευή γεφυριού στο “Σταβάρι” και ο καθαρισμός της παλαιάς κοίτης του Πηνειού στον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass