«Να στηρίξει ο Δήμος το Βοήθεια στο Σπίτι»

ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΚΙΛΕΛΕΡ ΒΑΣ. ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 15:48

«Να υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο Δήμος Κιλελέρ, για διεύρυνση των υπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι, με ενημέρωση των δημοτών , καταγραφή των αναγκών, προετοιμασία για κάλυψη όλων των αναγκών και να διεκδικήσει την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος», ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Σταμουλάκης, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, του Δήμου Κιλελέρ.

Παράλληλα κατέθεσε και την πρόταση να «επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του «καταφυγίου αδέσποτων ζώων» με ολοκληρωμένη φροντίδα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (για να μην καταλήξει σε ιδιώτες). Να γίνει καταγραφή των αδέσποτων και οικόσιτων ζώων για έλεγχο όλου του πληθυσμού τους, να έχουν δημόσια δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη με ιατρείο και χώρο νοσηλείας, για εμβολιασμούς, στειρώσεις, τοποθέτηση τσιπ και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Έτσι θα περιοριστούν και θα εκλείψουν τα αδέσποτα, ιδιαίτερα σήμερα που το έχουμε ανάγκη, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας που ζούμε, για την υγεία των δημοτών και άλλους κινδύνους από τα αδέσποτα, σήμερα που ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του και δεν έχει τη δυνατότητα να τα φροντίσει».

Ο κ. Σταμουλάκης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα παραπάνω θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα επίσης είδαν το φως της δημοσιότητας, στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής με υποσχέσεις (όπως το συνηθίζει τακτικά) προς τους δημότες, μόνιμους κατοίκους των χωριών μας για την «εξυπηρέτηση των ανήμπορων και ευάλωτων συμπολιτών μας, ενισχύοντας την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι» με τη διεύρυνση σε περισσότερους συνανθρώπους μας και σε άλλα χωριά.

Όπως επίσης και «μέτρα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο», δείχνοντας καλές προθέσεις, ζητώντας όμως από τα Κοινοτικά Συμβούλια, τους προέδρους και προτρέποντας τους «εθελοντές» να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

Δεν έχει τα «κότσια» η Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, για να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση και να μην επιβαρύνει τους δημότες με αυξημένα δημοτικά τέλη, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τις δομές του Δήμου που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Εχει όμως τα «κότσια» να απειλεί εργαζόμενους πως θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για τυχόν βλάβες στα οχήματα, να προτρέπει επίσης τους εθελοντές αν δεν έχουν τροφές για τα αδέσποτα να τα ταΐσουν «πίτουρα» και διάφορα άλλα απ΄ τους αντίστοιχους αρμόδιους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass