ΚΚΕ Λάρισας: Αμέσως μέτρα προστασίας στον προσφυγικό καταυλισμό Κουτσόχερου

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 16:05

«Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στον καταυλισμό του Κουτσόχερου», τονίζεται σε ανακοίνωση των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας, όπου επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Οι 1.500 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορονοϊού, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, του μεγάλου συγχρωτισμού και την έλλειψη βασικών μέτρων υγιεινής.

Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτεθειμένοι είναι και οι κάτοικοι των γύρω χωριών λόγω και των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας. Είναι μονόδρομος, σήμερα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατευτούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν υποφέρει αρκετά μέχρι σήμερα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουν επιπλέον θύματα, αυτήν τη φορά από τον COVID-19. Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως:

* Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβής εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

* Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής, να αποφεύγονται οι συνθήκες συγχρωτισμού.

* Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

* Να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

* Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

* Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας για τους εργαζόμενους της δομής, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σε όλους τους τομείς, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass