«Μπούκαρε» με αγροτικό στην Τράπεζα

ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ * ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ, ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΚΤΩΜΕΝΟ ΑΤΜ ΚΑΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΛΕΙΑ 15.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 19:00
Αυτήν τη φορά οι δράστες δεν λήστεψαν τον ταμία, αλλά έκλεψαν ολόκληρο το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα Αυτήν τη φορά οι δράστες δεν λήστεψαν τον ταμία, αλλά έκλεψαν ολόκληρο το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα

Ολόκληρη την Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ) έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα, μια από τις τράπεζες που σε τοπικό επίπεδο αριθμεί τις περισσότερες ληστείες και κλοπές.

Η πολυάριθμη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ομάδα κλεφτών λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα κατέφθασε εποχούμενη σε κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο. Τουλάχιστον 5 με 7 κλέφτες, καθήμενοι ακόμη και στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου, φόρτωσαν ολόκληρο το ΑΤΜ στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν με λεία περί τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μέσα σε λίγα λεπτά, από τις 3.50’ που σήμανε ο συναγερμός της Τράπεζας, ο οδηγός του αγροτικού κάνοντας όπισθεν εμβόλισε τη βιτρίνα της Τράπεζας και για 2 ή 3 φορές ακόμα, κάνοντας επίσης όπισθεν με ταχύτητα, αποκόλλησε το πακτωμένο ΑΤΜ. Τότε οι υπόλοιποι δράστες φόρτωσαν το ΑΤΜ στο αγροτικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προτού φθάσει η ΕΛ.ΑΣ.

Εκτιμάτε πως οι δράστες έχουν «λουφάξει», αφού μέχρι χθες βράδυ δεν είχε βρεθεί το αγροτικό της κλοπής, αλλά ούτε και το ΑΤΜ, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να ερευνά την υπόθεση.

Η δράση των κλεφτών έγινε γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ., όταν στις 3.50΄ χθες τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Τράπεζας Πειραιώς, στο υποκατάστημα που εδρεύει στην πλατεία του Αμπελώνα.

Οι δράστες που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ξεπερνούσαν τους πέντε, ίσως και τους επτά, επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει νωρίτερα από τον Τύρναβο. Έχοντας σχεδιάσει μια «καταδρομική» κατά τα φαινόμενα επιχείρηση έφθασαν στον Αμπελώνα καθισμένοι ακόμη και στην καρότσα του κλεμμένου αγροτικού φορώντας ωστόσο, μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, όπως φορούσαν επίσης γάντια έχοντας λάβει δηλαδή κάθε πρόσθετο μέτρο προφύλαξης, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη.

Ο οδηγός του αγροτικού, κάνοντας όπισθεν με ταχύτητα εμβόλισε την προθήκη του τραπεζικού υποκαταστήματος, σπάζοντας έτσι την τζαμαρία. Πράξη που επανέλαβε δυο ή τρεις φορές ακόμα προκειμένου να αποκολληθεί το πακτωμένο ΑΤΜ. Τότε οι υπόλοιποι δράστες σήκωσαν στα χέρια το ΑΤΜ, το φόρτωσαν στην καρότσα του κλεμμένου αγροτικού και διέφυγαν σε λίγα λεπτά προτού προλάβουν να καταφθάσουν οι αστυνομικοί. Μέχρι χθες βράδυ, αυτοκίνητο και ΑΤΜ δεν είχαν βρεθεί, ενώ η λεία των κλεφτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ανερχόταν περίπου στις 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια τράπεζα έχει πέσει θύμα ληστειών και στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων το μεσημέρι της 30ής Απριλίου του 2015 ένοπλοι ληστές με πιστόλια λήστεψαν την Τράπεζα και χάθηκαν στο πλήθος της λαϊκής αγοράς με λεία 170.000 και «όμηρο» για λίγα λεπτά τη διευθύντρια. Μια ακόμα ληστεία είχε σημειωθεί το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του 2018, με τον ένοπλο ληστή να διαφεύγει με λεία 10.000 ευρώ.

 Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass