«Ο Δήμος Τυρνάβου να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΣυνΠολιτεία»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2020 16:45

Μια ιδιαίτερη παρέμβαση με σεβασμό στον συνάνθρωπο κάνουν μέσω της «ΕτΔ» τα μέλη της δημοτικής παράταξης Τυρνάβου «ΣυνΠολιτεία» με επικεφαλής τον πρ. δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση αναφορικά με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, όπου τονίζεται ότι «με καρτερικότητα, συνέπεια και ενσυναίσθηση αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και ευχόμαστε να βγούμε όλοι όρθιοι από αυτή την περιπέτεια».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση που υπογράφουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΣυνΠολιτείας» Κουτσοδήμος Γιώργος, Μπίλιου-Λαγκιόλη Φανή, Τσιόπας Χρήστος, Χρυσοβέργης Κώστας αναφέρει:

«Ακόμη και αν όλα αυτά τελειώσουν γρήγορα, την επόμενη μέρα όλοι θα ζούμε σε ένα νέο «κόσμο» με τη διαφορά πως για κάποιους αυτός ο «κόσμος» θα είναι αβίωτος.

 Γι' αυτούς που σήμερα ζουν υπό το βάρος πολύ μεγάλων προβλημάτων. Υπάρχουν συνδημότες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο η φτώχεια να τους χτυπήσει για δεύτερη φορά την πόρτα. Όσοι χτυπήθηκαν από την προηγούμενη κρίση και δεν πρόλαβαν να ορθοποδήσουν. Όσοι κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία και τώρα την έχασαν. Όσοι ζορίζονται από τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, που σε τέτοια ασφυξία δύσκολα αντιμετωπίζονται. Αλλά κυρίως αυτοί που αδυνατούν να έχουν κανονική διατροφή και τα απαραίτητα μέσα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Γι' αυτούς η πολιτεία σε άλλους θα δώσει ψίχουλα (όπως τα 800 ευρώ) και σε άλλους τίποτα.

Σ' αυτούς που ζουν στην αφάνεια και κανείς δεν τους υπολογίζει, πρέπει να στρέψει τα μάτια της η τοπική κοινωνία.

 Βλέπουμε τον δήμαρχο με τους συνεργάτες του, να μην έχουν αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συνδημότες τους.

Να γίνουν τώρα ενέργειες ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου με σκοπό να παρέχονται υπηρεσίες αλλά και βασικές προμήθειες σε δημότες που έχουν ανάγκες.

Οι λίστες με τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που είχαμε καταρτίσει στη θητεία μας τώρα δεν αρκούν, γιατί όλο και περισσότεροι δημότες στις νέες συνθήκες έχουν ανάγκη στήριξης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα δράσης που θα ξεκινά από τώρα και θα έχει ορίζοντα το 2021.

Ο δήμαρχος να βρει τα απαραίτητα κονδύλια που του παρέχει η συντεταγμένη πολιτεία.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου με μεγάλη καμπάνια να εντοπίσουν όσους έχουν ανάγκες και να στηρίξουν μεθοδικά για όσο διάστημα χρειαστεί τους δημότες.

Σ' αυτή τη συγκυρία ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο.

Αν όλα αυτά δεν συμβούν και δημότες βρεθούν απροστάτευτοι λόγω της ανεπάρκειας των κρατικών και δημοτικών δομών τότε οι πολίτες και οι συλλογικότητες πρέπει να βγούμε από το καβούκι της αυτάρκειας και να συντρέξουμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη.

Στα δύσκολα κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass