Καμία διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω οφειλών

- ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΛΕΩΝ. ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2020 19:00
Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας

«Δεν απενεργοποιείται καμία παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές, λόγω οφειλών, αυτή τη χρονική περίοδο…» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ανοχή από τους πάροχους φυσικού αερίου, σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Μπακούρας παρατηρεί πως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον Μάρτιο και στις αρχές του Απριλίου, αυξήθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών που αγγίζει σχεδόν το 50%, στράφηκε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, γεγονός που φυσικά αποδίδεται στα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων των πολιτών.

Βέβαια αυτό αποτελεί παράλληλα και τρανταχτή απόδειξη ότι τελικά ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί και μετά την υγειονομική κρίση.

Ο κ. Μπακούρας επισημαίνει ότι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες γίνονται έργα επέκτασης δικτύου, παροχών και παροχετευτικών στηλών, μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση επαφή με κοινό (π.χ. μπαλκόνια, ταράτσες).

Για τους ελέγχους (επιθεωρήσεις) των έργων, οι υπάλληλοι ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Όσο φορά σε νέα συμβόλαια συνδέσεων, τα γραφεία εξυπηρέτησης υποδέχονται πελάτες μόνο με τους εξής ισχύοντες περιορισμούς: «Ο αριθμός ταυτόχρονα παρόντων πελατών δεν ξεπερνά τον αριθμό των υπαλλήλων εξυπηρέτησης στα γκισέ. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδούς πελατών, οι εισερχόμενοι ενημερώνονται από τους υπαλλήλους ασφαλείας για τα μέτρα προστασίας, οι υπάλληλοι ασφαλείας θερμομετρούν πελάτες και τους προτρέπουν να κάνουν χρήση των παρεχόμενων αντισηπτικών διαλυμάτων, οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης εξυπηρετούν πελάτες, παραμένοντας πάντα πίσω από το διαχωριστικό γυαλί και προτρέπουν τους πελάτες να κάνουν το ίδιο».

Οι τεχνικές αυτοψίες για νέες συνδέσεις πραγματοποιούν ανά ώρα ανά τεχνικό αυτοψιών, υποστηρίζει ο κ. Μπακούρας και «οι έλεγχοι εσωτερικών εγκαταστάσεων γίνονται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση επαφή με κοινό (π.χ. διέλευση μέσω σπιτιού, ταράτσες), πλην ειδικών περιπτώσεων, π.χ. ευπαθείς ομάδες.

Για τις εργασίες τους, οι υπάλληλοι ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου φυσικού αερίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ανάφερε: «Γίνονται προγραμματισμένες ενεργοποιήσεις/επανενεργοποιήσεις πελατών μόνο σε προσβάσιμους μετρητές (π.χ πυλωτές). Δεν γίνονται προγραμματισμένες ενεργοποιήσεις /επανενεργοποιήσεις που απαιτούν άμεση επαφή με το κοινό (διέλευση μέσω σπιτιού) εκτός ειδικών περιπτώσεων (π.χ. επανασυνδέσεις ευπαθών ομάδων). Δεν γίνονται διακοπές τροφοδοσίας πελατών.

Επίσης, γίνονται εργασίες ενεργοποίησης νέων δικτύων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εργασίες ρακόρ μόνον σε προσβάσιμους χώρους (π.χ. πυλωτές), έργα συντήρησης (πλήν βανοστασίων) όπως έλεγχος βανών, έλεγχος διαρροών παροχών, έλεγχοι σε Σταθμούς GRM/IRI κ.λπ. (όπου απαιτείται παρουσία 2 τεχνικών χρησιμοποιούν 2 ξεχωριστά οχήματα και στην εργασία τηρούν τα μέτρα προστασίας). Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης trailer σε σταθμούς αποσυμπίεσης CNG και οι επεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας.

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται πρόσβαση εντός ιδιοκτησιών πελατών/καταναλωτών, τα μέτρα ασφαλείας είναι τα εξής (για τους τεχνικούς δικτύου, τεχνικούς αυτοψιών, ελεγκτές εσωτερικών εγκαταστάσεων, ελεγκτές εργασιών):

Πρότερη συνεννόηση-ενημέρωση πελατών/καταναλωτών ώστε να διασφαλίζεται ο αερισμός του χώρου (1/2 ώρα πριν την έλευση ανθρώπου ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Ενημέρωση πελάτη, από τον υπάλληλο ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατά την έλευσή του, των μέτρων ασφαλείας: τήρηση απόστασης 2 μέτρων, μη παρόντα άλλα μέλη οικογένειας στον ίδιο χώρο. Χρήση μάσκας, γαντιών και πλύσιμο χεριών/αντισηπτικά μέσα.

ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΟ «EXTRANET»

Η αναγκαστική μετάβαση -λόγω κορονοϊού- στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βρήκε έτοιμη της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, στη διαχείριση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Όπως επισημαίνει κ. Μπακούρας «Οι μηχανικοί στέλνουν πλέον ηλεκτρονικά τις μελέτες για τις νέες συνδέσεις και αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο, ηλεκτρονικά πραγματοποιούνται και οι αναθέσεις έργων, σε εργολάβους…».

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής και Διαχείρισης του Φακέλου Αερίου Εσωτερικής Εγκατάστασης, την οποία δημιούργησε η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, με το όνομα «Extranet».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, το «Extranet» αποτελεί μια ηλεκτρονική Υπηρεσία, που σκοπό έχει τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών, παρέχοντας στους επαγγελματίες φυσικού αερίου αναβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών.

Μέσω της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής εφαρμογής καλύπτεται συνολικά, γρήγορα και εύκολα η διαδικασία διαχείρισης του φακέλου αερίου και ενημέρωσης του επαγγελματία, εξοικονομώντας για τον ίδιο χρόνο, καθώς δίνει τη δυνατότητα:

ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης του συνόλου των εγγράφων του φακέλου φυσικού αερίου, ενημέρωσης για την εξέλιξη και την κατάσταση του φακέλου αερίου, του προγραμματισμού ελέγχου και ενεργοποίησης της εσωτερικής εγκατάστασης».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass