Επιδημία φόλας και εγκατάλειψης

Δημοσίευση: 14 Απρ 2020 19:02 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Απρ 2020 18:32

Καθόλου τυχαία φαίνεται ότι δεν ήταν η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στις περιπτώσεις ζώων συντροφιάς με φορτίο κορονοϊού, μετά και τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων για δεκάδες περιστατικά εγκατάλειψης.

Ωστόσο παρά την έκκληση του λοιμωξιολόγου να μην εγκαταλείπουμε τα ζώα συντροφιάς αλλά και τα μέχρι τώρα εργαστηριακά δεδομένα που δείχνουν πως αυτά δεν συμβάλλουν στη μετάδοση και διασπορά της νόσου στους ανθρώπους, οι εγκαταλείψεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ σε όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, καταγράφεται κι… επιδημία φόλας.

Οι φωτογραφίες με νεκρά αδέσποτα αλλά και ζώα που λιμοκτονούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, ενώ συνεχείς είναι και οι εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων για παροχή τροφής και μέριμνας.

Στη Λάρισα, φόλες έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Νομαρχίας, αλλά και σε συνοικίες του κέντρου, καθώς και στον Δήμο Κιλελέρ πριν από λίγες ημέρες, στήνοντας παγίδα θανάτου σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΑΪΣΤΡΕΣ

Σε ό,τι αφορά στη σίτιση των αδέσποτων, φιλόζωοι αλλά και οργανώσεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη φροντίδα τους. Προς αυτή την κατεύθυνση τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Λαρισαίων τοποθέτησε ταϊστρες σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, ωστόσο σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. πρόκειται για ταΐστρες εσωτερικού χώρου, οι οποίες είναι ακατάλληλες για τη χρήση που προορίζονται. Δεν διαθέτουν στέγαστρο –μάλιστα όταν τοποθετήθηκαν έβρεχε με αποτέλεσμα οι κροκέτες να γίνουν μούσκεμα- ενώ λόγω του χαμηλού ύψους είναι εύκολα προσβάσιμες σε μυρμήγκια.

Φιλοζωικά σωματεία της πόλης απευθύνουν επίσης έκκληση στους πολίτες που μεριμνούν για τη σίτιση αδέσποτων να προτιμούν ξηρά τροφή και να μην πετούν κόκκαλα και άλλα ακατάλληλα και επικίνδυνα αποφάγια.

Χαρίκλεια Βλαχάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass