Βασ. Κόκκαλης: «Οι Έλληνες ξαναπαίρνουν την τύχη στα χέρια τους»

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2015 19:05

Την ικανοποίηση του για την διεύρυνση του νόμου Κατσέλη ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, κάτι που αποτελούσε πάγιο και μόνιμο αίτημα των οφειλετών του δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων εκφράζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης.

Με την παραπάνω εξέλιξη «όσοι δανειολήπτες υπάγονται κατ’ αρχήν στον νόμο Κατσέλη και οφείλουν στις τράπεζες θα μπορούν να υπαγάγουν και τυχόν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η τροποποίηση αφορά ιδιαίτερα και κυρίως τους μικροεμπόρους για τους οποίους η νομολογία των Ειρηνοδικείων στην πλειοψηφία τους έχει κάνει δεκτό το αίτημα της για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε μαζί με την δανειακή σύμβαση η διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ είναι γεγονός. Η διαγραφή των χρεών θα γίνεται με δικαστική απόφαση και εφ’ όσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύονται στον νόμο. Είναι γεγονός πως η δανειακή σύμβαση είναι δύσκολη και επίπονη πλην όμως η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι πρωταρχικό μέλημα γι’ αυτήν την κυβέρνηση. Επίσης το θέμα των κόκκινων δανείων θα διευθετηθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου με γνώμονα τα δάνεια που αντικειμενικά δεν είναι βιώσιμα. Όσοι λοιπόν δανειολήπτες αδυνατούν με αντικειμενικά κριτήρια πάντα να εξυπηρετήσουνε τα δάνεια τους αυτά θα τύχουνε της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων».

Μετά από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις ο βουλευτής Λαρίσης των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο αγώνας που δίνω εδώ και χρόνια για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών καθώς και όλων εκείνων των εμπορικών ομάδων που ασφυκτιούν κάτω από τη μέγγενη των χρεών, τα οποία δημιουργήθηκαν ελέω της κρίσης, συνεχίζεται, αυτή τη φορά με καλύτερες προϋποθέσεις. Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μικροφειλέτες που θα έβλεπαν τις περιουσίες τους να χάνονται ή που εξαιτίας των οφειλών τους στο δημόσιο δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους είναι πλέον γεγονός. Συνεχίζουμε και τα επόμενο διάστημα τον αγώνα για καλυτέρευση των συνθηκών και του πλαισίου εκείνου που θα επιτρέψει στους Έλληνες πολίτες να πάρουν και πάλι την τύχη στα χέρια τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass