Επανεκκίνηση έργων στη Λάρισα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ «ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ» ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ *ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 19:00

Μετά από διάστημα σχεδόν ενός μήνα, κατά το οποίο ο κορονοϊός ακινητοποίησε την εξέλιξη δημοτικών έργων στη Λάρισα, ανάβουν ξανά οι μηχανές εκσκαφέων, μπετονιέρων, οδοστρωτήρων, κομπρεσέρ, γερανών…

Παρατηρείται μια μαζική επανεκκίνηση εργασιών σε όλη την πόλη, εκεί που μέχρι πριν λίγες ημέρες οι εργολάβοι ζητούσαν από τον Δήμο Λαρισαίων αναβολές των έργων που ήταν σε εξέλιξη, λόγω της κρίσης που ξέσπασε με την πανδημία, αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν ως συνέπεια των μέτρων που πάρθηκαν για τη διασπορά του κορονοϊού.

«Η εμφάνιση της πανδημίας και στη χώρα μας αναμφίβολα επηρέασε και τον κατασκευαστικό τομέα, όπου μέχρι πρότινος όλα ήταν ρευστά… Αρνηθήκαμε σε εργολάβους να δώσουμε αναβολές στα έργα που είχαμε δρομολογήσει και τελικά δικαιώθηκε αυτή η πολιτική μας, αφού σήμερα διαπιστώνεται μια έντονη κινητικότητα συνέχειας έργων, που είχαν σταματήσει ή συνεχίζονταν με αργούς ρυθμούς» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης.

Για του λόγου το αληθές, ο αντιδήμαρχος αναφέρει: «συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι ασφαλτοστρώσεις του περιβάλλοντος χώρου του Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας και των περιμετρικών δρόμων του, ενώ μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, θα ξεκινήσει η συντήρηση της πλατείας Χασιώτη στη συνοικία Αγίου Γεωργίου…».

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αυτές τις ημέρες συνεχίζονται τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Νέου Κολυμβητηρίου στη Νέα Πολιτεία, αλλά και η ασφαλτόστρωση δρόμων περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων. Χθες ασφαλτοστρώθηκε ο χώρος στάθμευσης, που μπορεί να εξυπηρετήσει 123 οχήματα (Ι.Χ.), 2 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και θέσεις για ΑμεΑ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών ανοικτών αθλητικών χώρων, δύο γηπέδων τένις και ένα γήπεδο beach volley.

Επίσης, σε συνέχεια του κτιρίου του κολυμβητηρίου διαμορφώνεται πλακοστρωμένος χώρος με δέντρα και καθιστικά, ενώ στη νότια πλευρά της εξωτερικής πισίνας και σε άμεση σχέση με το κυλικείο στο ισόγειο του κτιρίου του Κολυμβητηρίου, διαμορφώνεται σε μικρή υπερύψωση, ένας πλακοστρωμένος υπαίθριος χώρος τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους αθλούμενους και τους επισκέπτες του αθλητικού κέντρου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,1 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ

Τον περασμένο μήνα υπογράφηκε από τον Δήμο Λαρισαίων η σύμβαση του έργου ανακατασκευής της οδού Ιουστινιανού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο ανάδοχος του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει εργασίες τέλη  Μαΐου.

Η ανακατασκευή της οδού Ιουστινιανού, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λαρισαίων.

Στην τεχνική περιγραφή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ιουστινιανού από την οδό Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, ώστε να ενταχθούν σ’ αυτόν ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) για να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μίας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα, κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Η επιφάνεια κίνησης οχημάτων θα διαστρωθεί με τσιμεντένιους κυβόλιθους, ο ποδηλατόδρομος θα κατασκευαστεί με ελαφρώς οπλισμένο βιομηχανικό δάπεδο, τα πεζοδρόμια θα πλακοστρωθούν με τσιμεντόπλακες τύπου μωσαϊκά επί δαπέδου σκυροδέματος και για την κατασκευή των νησίδων πρασίνου θα χρησιμοποιηθούν πρόχυτα κράσπεδα οδοποιίας, καθώς και διακοσμητικά κράσπεδα σκυροδέματος.

Στην οδό θα τοποθετηθεί νέο δίκτυο φωτισμού, με φωτιστικά τύπου led, θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο άρδευσης πρασίνου, θα φυτευτεί πράσινο και θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη μελέτη, μετά τη μονοδρόμηση, το τμήμα της Ιουστινιανού από την οδό Παναγούλη έως και την 28ης Οκτωβρίου θα έχει μία κατεύθυνση προς την 28ης Οκτωβρίου, ενώ αντίθετη κατεύθυνση θα έχει το τμήμα από την οδό Υψηλάντου έως την οδό 28ης Οκτωβρίου».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass