Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακαμπτήριος για 5 μήνες

ΜΕΣΩ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 19:04

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έγινε διά περιφοράς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Β. Πινακάς, έθεσε το θέμα της ρύθμισης κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Λάρισας - Φαρσάλων στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της συντήρησης και της αποκατάστασης της ΠΕΟ Φαρσάλων - Λάρισας, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει ρύθμιση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Λάρισας - Φαρσάλων από τη διασταύρωση προς Βαμβακού μέχρι τη διασταύρωση προς Δενδράκια στο πλαίσιο κατασκευής του έργου, για το τμήμα μήκους 2,379 χλμ. της Εθνικής Οδού Λάρισας - Φαρσάλων, που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες καθιζήσεις - στο ύψος της “Επίλεκτος” - και επιλέχθηκε η αποκατάσταση και η επισκευή του, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ

Η διαδρομή της παράκαμψης που μελετήθηκε για κυκλοφορία από Λάρισα προς Φάρσαλα παρουσιάζεται παρακάτω: Α) Νέα είσοδος οικισμού Βαμβακούς από διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων έως όρια οικισμού Βαμβακούς (συνολικό μήκος 1.800 μ). Β) Οικισμός Βαμβακούς. Για τον οικισμό της Βαμβακούς επιλέχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από οδό με ικανό πλάτος προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων (συνολικό μήκος 700μ). Γ) Επαρχιακή Οδός 36 από όρια οικισμού Βαμβακούς μέχρι διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων (συνολικό μήκος 1.300μ). Η αντίστροφη διαδρομή από Φάρσαλα προς Λάρισα εκτελείται από την ίδια παρακαμπτήρια διαδρομή, με αντίστροφη κατεύθυνση. Το συνολικό μήκος της παρακαμπτόμενης Εθνικής Οδού είναι 2.379 μ. και εκτιμώμενου χρόνου διαδρομής 2 λεπτά. Το μήκος της παρακαμπτήριας διαδρομής είναι 4.829μ. και ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 7 λεπτά.

Η παράκαμψη της οδού εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περί τους 5 μήνες. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου (εφόσον έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις) και να ολοκληρωθούν έως την ημερομηνία περαίωσης του έργου, δηλαδή έως την 16η Οκτωβρίου 2020. Επίσης είναι δυνατή η παράταση ισχύος της σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων σύμφωνα με τυχόν παρατάσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο του έργου και έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φαρσάλων καθώς και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα