Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε ιερείς δεν «έμειναν πιστοί» στις εντολές

ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ *ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2020 18:00
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δυσάρεστα συναισθήματα προκάλεσαν οι αντικανονικές ενέργειες πέντε ιερέων, από τους 140 συνολικά, της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, οι οποίοι αψήφησαν τις εντολές της κυβέρνησης, της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του οικείου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές με την προτροπή: «Φέτος η πίστη μας δεν κινδυνεύει, κινδυνεύει η υγεία των πιστών».

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, τόσο προς τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, όσο και στις επίσημες αρχές, αλλά και αναρτήσεις στα «social media» οι συγκεκριμένοι ιερείς δεν τήρησαν όσα αποφασίστηκαν για τις άγιες μέρες που προηγήθηκαν και λειτούργησαν με ανοιχτές τις θύρες των ναών.

Συγκεκριμένα, εφημέριος του Τυρνάβου παραβίασε το «κεκλεισμένων των θυρών» και λειτούργησε ανοιχτά στον ναό την Κυριακή των Βαΐων, αλλά και ανήμερα του Πάσχα.

Επίσης, στον Αμπελώνα ιερέας λειτούργησε με ανοιχτές τις πόρτες την Μεγάλη Παρασκευή.

Τόσο οι δύο ιερείς της περιφέρειας Τυρνάβου, καθώς και άλλοι τρεις ιερείς ενοριών άλλων περιοχών, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, φέρεται ότι αψήφησαν τις εντολές, τόσο της Πολιτείας όσο και της Εκκλησίας, σε αντίθεση με τους 140 αδερφούς τους της Μητρόπολης, οι οποίοι τήρησαν το τελετουργικό των Ακολουθιών των Αγίων Παθών και της Ανάστασης, προσαρμοζόμενοι στις αποφάσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας με τους ναούς να μένουν κλειστοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος έκανε παρατήρηση στους πέντε ιερείς, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει περαιτέρω αποφάσεις, διότι πέραν του ότι αγνόησαν ρητές εντολές και συστάσεις έθεσαν, με το άνοιγμα των εκκλησιών, σε κίνδυνο την υγεία ενοριτών τους που συνωστίστηκαν για να προσκυνήσουν, παρά την απαγόρευση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα