Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις και όχι διά περιφοράς

ΖΗΤΑ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 15:31

Την αντικατάσταση των διά περιφοράς συμβουλίων με τηλεδιασκέψεις ζητά η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τεμπών, Μαρία Κωστή με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Αναλυτικότερα, η κ. Κωστή στην επιστολή της σημειώνει ότι «επειδή, σύμφωνα με την εξέλιξη του προβλήματος που προκαλείται από τον Covid-19, η κατάσταση θα συνεχίσει επί μακρόν να δημιουργεί προβλήματα και στον τρόπο λειτουργίας τόσο του ΔΣ όσο και της ΟΕ, αλλά και των υπόλοιπων επιτροπών, παρακαλώ πολύ να εξετάσετε με ιδιαίτερη σπουδαιότητα τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.

Είναι ήδη μια τακτική που εφαρμόζεται από διάφορα ΔΣ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ουσιαστικότερης επικοινωνίας και ανάπτυξης θέσεων και απόψεων, αλλά και τη μη συσσώρευση θεμάτων που θα πρέπει να συζητηθούν μετά, όταν επανέλθει η κανονικότητα.

Εξάλλου δεν μπορεί να λειτουργεί το ΔΣ ενός δήμου, με διαδικασίες "κατεπείγοντος", επειδή όλα τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση δεν είναι κατεπείγοντα. Παρακαλώ για την άμεση εξέταση της πρότασής μας, που θεωρούμε ότι θα λύσει σοβαρά ζητήματα που τείνουν να δημιουργηθούν» καταλήγει η κ. Κωστή.

Σχετικά Άρθρα