«Γιατί δεν έγιναν έλεγχοι στις ιδιωτικές δομές υγείας;»

ΚΡΙΤΙΚΗ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 15:14

«Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας όφειλε, με βάση τις αρμοδιότητες που έχει η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας (άρθρο 54 του Οργανισμού της), να είχε πραγματοποιήσει προληπτικούς μοριακούς ελέγχους για την ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19, τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό, των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης της Θεσσαλίας».

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, με αφορμή και «τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι Αττικής και τους 4 θανάτους μέχρι σήμερα, που δικαιολογημένα προκαλούν μεγάλη ανησυχία».  

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να γίνουν μαζικά tests σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς που υποβάλλονται σε υψηλού κινδύνου ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις και να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και να ενταχθούν κάτω από ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να αντιμετωπιστεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η υποστελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, για να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας που θα έχουν κατάλληλη πιστοποίηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass