Συναινετικές προσημειώσεις στα Ειρηνοδικεία

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 19:30

Με ελάχιστες υποθέσεις που αφορούν σε συναινετικές προσημειώσεις ξεκίνησε από χθες η λειτουργία και του Ειρηνοδικείου Λάρισας στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για σταδιακή επαναλειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η ίδια απόφαση περιλαμβάνει τα Υποθηκοφυλακεία, τα Ειρηνοδικεία όπως και τα Πρωτοδικεία για συγκριμένες υποθέσεις, ενώ σύμφωνα και με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων, των ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών (σ.σ. με εξαιρέσεις) παρατείνεται έως τις 15 Μαΐου για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με αφορμή και τον κορονοϊό.

Τα Δικαστήρια συνεπώς είναι κλειστά για το κοινό, δεν επιτρέπεται δηλαδή η προσέλευση πολιτών πλην των επειγουσών καταστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ενδεχομένως και από σήμερα Τετάρτη θα γίνονται θερμομετρήσεις από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, όπως διευκρινίζει στην «Ε»  η πρόεδρος του ΔΣΛ Νικολέττα Μπασδέκη.

Από χθες το Ειρηνοδικείο Λάρισας εξετάζει υποθέσεις συναινετικών προσημειώσεων - που αφορούν σε δανεισμούς – μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών χωρίς την παρουσία διαδίκων παρά μόνο των δικηγόρων τους.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ

Από τον διευθύνοντα του Ειρηνοδικείου Λάρισας, ειρηνοδίκη Ιωάν. Θεοδωράκη και στο πλαίσιο των προληπτικών υγειονομικών μέτρων, σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «οι μεταβαίνοντες στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, στους χώρους και τα γραφεία αυτού, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη για όλους, Ειρηνοδίκες, Γραμματείς, Δικηγόρους, διαδίκους ή τρίτους. Οι δικηγόροι συνιστάται, πριν την προσέλευσή τους, να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο, για ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτησή τους». Τέλος, επισημαίνεται πως «ο ανώτατος αριθμός εισερχομένων στους χώρους του Ειρηνοδικείου δεν υπερβαίνει το ένα άτομο ανά 10 τ.μ.».

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass