Τίμησαν την Πρωτομαγιά… κρατώντας αποστάσεις

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2020 17:00

Διαφορετικές ήταν οι εικόνες στον φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας, μπροστά από τον χώρο του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, στην Ελασσόνα.

Οι συγκεντρωμένοι εμφανίστηκαν με μάσκες και γάντια και κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής και προστασίας από την πανδημία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που, ανάμεσα στα άλλα, υποστήριξε:

«Ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός και ορατός εχθρός για τη ζωή των εργατών, του φτωχού λαού, είναι ο καπιταλισμός, που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι το καπιταλιστικό

εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων. Ούτε τη φτώχεια, ούτε την ανεργία, ούτε την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, ούτε να εξασφαλίσει το επίπεδο Υγείας – Πρόνοιας που έχει ανάγκη ο λαός. Ακριβώς γιατί στο ζύγι των καπιταλιστών, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, δεν μπαίνουν οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των λίγων.

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν καλά ότι οι αιτίες των προβλημάτων που βιώνουμε βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να δώσουμε μάχες και να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας και να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, χωρίς πολέμους και κρίσεις…».

Ακόμη, σύντομους χαιρετισμούς «κατέθεσαν» η φοιτήτρια Αναστασία Χατζηβασίλη (εκ μέρους του Συλλόγου Φοιτητών Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι. Λάρισας) και ο αγρότης – συνδικαλιστής Θανάσης Κατής (εκ μέρους των Αγροτικών-Κτηνοτροφικών Συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας).

Η συμβολική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Παρευρέθηκαν και συμμετείχαν: ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ελασσόνας - δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αβρανάς, μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών υπαλλήλων Ελασσόνας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εργαζόμενοι, αγρότες, μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας, γυναίκες, φοιτητές, συνδικαλιστές και οι κομματικές οργανώσεις Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε. κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass