ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Αμεση λύση για εργατικά χέρια

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 15:45

Με ερώτησή του προς τους υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος θέτει το ζήτημα των εργατικών χεριών για τη συγκομιδή.


Αναφέρει συγκεκριμένα: «Την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της φετινής γεωργικής χρονιάς, μας μετέφεραν κατόπιν επικοινωνίας, οι αγρότες του "Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέντρων Τυρνάβου". Η αγωνία τους είναι μεγάλη, τόσο για την παραγωγή της φετινής χρονιάς, όσο και για την έλλειψη "εργατικών χεριών", που είναι απαραίτητα για τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους.
Τα κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού, δίνουν την ευκαιρία, όπως μας μετέφεραν οι δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου, σε Έλληνες άνεργους να εργαστούν και να συνδράμουν στη συγκομιδή των φρούτων. Οι ως άνω αγρότες του Τυρνάβου ζητούν επιτακτικά, να βρεθεί άμεσα από την ελληνική Πολιτεία λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης εποχιακών εργατών, πριν, όπως υποστηρίζουν, είναι πολύ αργά για τις καλλιέργειές τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
Προτίθεσθε να επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο "Αγροτικός Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου", και κατ’ επέκταση και οι διάφοροι καλλιεργητές πανελλαδικά, το οποίο αφορά στην έλλειψη "εργατικών χεριών", ως άνω, που ως ζήτημα προέκυψε από τα απαγορευτικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοιού;".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass