Εκ περιτροπής διαλείμματα σε σχολεία

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ -ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. ΓκαντέλουΤον δικό τους «κύβο του Ρούμπικ» καλούνται να λύσουν οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί με την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, μετά την πολυήμερη απουσία τους

από τις αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της καραντίνας και των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.
Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την αρχή θα κάνουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες δύο τάξεις του Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου. Τα σχολεία όλο αυτό τον καιρό της καραντίνας λειτουργούσαν με εκ περιτροπής προσωπικό, δηλαδή τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή και τη Γραμματεία. Από χθες σε όλα τα σχολεία της χώρας, όπως και στα Φάρσαλα, επέστρεψε το σύνολο των εκπαιδευτικών, που βρέθηκε στις σχολικές μονάδες και ενημερώθηκε από τους διευθυντές για τα μέτρα που θα ισχύσουν με στόχο την προστασία των μαθητών, αλλά και των ιδίων.
Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των δύο σχολικών δομών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γ. Νταφούλης και Γ. Κουτσοδόντης, σχολεία τα οποία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, επισημαίνουν ότι η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει να είναι στο 1,5 μέτρο, και κινούνται όλες οι διαδικασίες, ώστε να προσαρμόσουν τις αίθουσες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Διατυπώνουν στην «Ε» τον προβληματισμό τους για τη συνέχιση της τηλε-εκπαίδευσης στα σχολεία καθώς χθες, όπως ανέφεραν, δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ όλα αυτό τον καιρό διεξαγόταν κανονικά. Επίσης, με την έλευση και των άλλων μαθητών - πέραν της Γ’ Λυκείου - θα κληθούν να προσαρμόσουν τα λεγόμενα εκ περιτροπής διαλείμματα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, μεταξύ των μαθητών, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι πρόκειται για τον ίδιο προαύλειο χώρο και για τα δύο σχολεία, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
Χαρακτηρίζουν την καθαριότητα στο σχολείο από τις καθαρίστριες υποδειγματική, ενώ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς τον μικρό αριθμό νιπτήρων και τουαλετών για τα δύο σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο, αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες. Όπως σημείωσαν, από τον Δήμο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και σε όλες τις σχολικές μονάδες της επαρχίας και πραγματοποιούν συσκέψεις με τους εκπαιδευτικούς για την «επόμενη» ημέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass