Αλ. Σακελάρης: Η εστίαση ενωμένη θα αντιμετωπίσει την κρίση

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:14

Θέση στο θέμα που προέκυψε με το άνοιγμα μπαρ και καφέ τα οποία εξυπηρετούσαν πελάτες με τη μέθοδο του take away παίρνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας,

επισημαίνοντας πως η εστίαση, συντονισμένα, ομαδικά και σύμφωνα με τους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καλείται να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα για την επιβίωση του κλάδου.
Όπως επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλ. Σακελάρης, μετά και τις χθεσινές συλλήψεις επιχειρηματιών που σέρβιραν ποτά για κατανάλωση εκτός καταστήματος στη Λάρισα, «η νομοθεσία σχετικά με το take away ναι μεν προβλέπει την παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων, προβλέπει όμως επίσης πως, σε κάθε σημείο εξυπηρέτησης του κοινού, οι επιχειρηματίες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να μην σχηματίζονται ουρές άνω των πέντε ατόμων. Οποιαδήποτε ενέργεια που δεν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Ως εκ τούτου τασσόμαστε υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τηρώντας στο ακέραιο τα όσα ορίζει η νομοθεσία και εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». «Πέρα ωστόσο από μεμονωμένες παρεκκλίσεις» υπογραμμίζει ο ίδιος, «το ερώτημα που παραμένει είναι με ποιον τρόπο ο κλάδος της εστίασης, που μαζί με τον τουρισμό έχει υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από το μεγάλο λοκντάουν, θα μπορέσει να ορθοποδήσει». «Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή με λουκέτο, κατάσταση την οποία όλοι οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα εδώ και 2 μήνες προσπαθούμε συλλογικά να αναστρέψουμε ασκώντας πιέσεις στην πολιτεία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών είναι ενθαρρυντικά, δείχνοντας πως συντονισμένα μπορούμε να παλέψουμε και να εισακουστούμε για τη βιωσιμότητα του κλάδου. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σεβόμενοι τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και τους συναδέλφους μας που ανέλαβαν το κόστος και την ευθύνη να παραμείνουν κλειστοί, τηρώντας με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα ανεξάρτητα από το βαρύ οικονομικό κόστος που αυτά συνεπάγονται».ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σημειώνεται ότι μετά τα περιστατικά συνωστισμού που σημειώθηκαν έξω από μπαρ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα, με παράλληλο σφράγισμα του καταστήματος και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση υποτροπής. Όσον αφορά στους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις των ειδικών, γι’ αυτούς θα ισχύσει το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
Χαρίκλεια Βλαχάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass