«Αφανίζονται οι αγρότες με τον τρόπο διανομής οινοποιήσιμων αμπελιών»

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Παρέμβαση για τα δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών κάνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς. Οι σύλλογοι σημειώνουν ότι:


«Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «τελειώνει» τους αγρότες του Δήμου Τυρνάβου από τη δυνατότητα να λάβουν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επισημοποιήθηκε με ΦΕΚ στις 15 Απριλίου 2020, η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή ενέργεια και με συγκεκριμένο σκοπό μοριοδοτεί τους ήδη έχοντες μεγάλες εκμεταλλεύσεις οινοποιήσιμων αμπελιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δηλαδή μια χούφτα μεγαλοαγροτών, αλλά κυρίως τους μεγαλοβιομήχανους της οινοποιίας, οι οποίοι έχουν ήδη στην κατοχή τους μεγάλο ποσοστό οινοποιήσιμων αμπελώνων. Ως εκ τούτου καταδικάζουν τους μικρομεσαίους αγρότες να μείνουν στην «απ' έξω» και στον αφανισμό!
Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η αµπελουργική εκμετάλλευση του αιτούντος είναι μεγαλύτερη ή ίση των 75 στρεµµάτων 3,5 µόρια. Η αµπελουργική εκμετάλλευση του αιτούντος είναι μεγαλύτερη ή ίση των 30 και μικρότερη των 75 στρεµµάτων 2,45 µόρια. Να τονίσουμε εδώ ότι οι αιτούντες με αμπελουργική εκμετάλλευση κάτω των 30 στρεµµάτων παίρνουν μηδενική μοριοδότηση, δηλαδή τους πετάνε απ' έξω από τη διαδικασία φύτευσης νέων οινοποιήσιμων αμπελιών».
Επιπρόσθετα, μιλώντας χθες στην «Ε» εκ μέρους όλων των συλλόγων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής σημειώνει:
«Φαίνεται καθαρά και γι' ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα με την πολιτική της και δεν είναι άλλα από αυτά που θέλουν τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια. Μια υπουργική απόφαση που έρχεται έως συνέχεια των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν, την παραγωγή και τη διακίνηση του παραδοσιακού χύμα τσίπουρου των αμπελουργών, αποκαλύπτοντας ότι οι κυβερνώντες λειτουργούν ολοφάνερα υπέρ των μεγαλοβιομηχάνων οίνου και τσίπουρου. Συνάδελφοι είναι γνωστό ότι ενός κακού μύρια έπονται. Δεν γίνεται λοιπόν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να τους καμαρώνουμε που μας τελειώνουν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Είναι ευθύνη όλων μας, όταν καλυτερέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες στη χώρα μας, να τους απαντήσουμε αγωνιστικά διότι αν κερδίσαμε κάτι όλοι έως τώρα είναι μέσα από τους αγώνες μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass