Εγρήγορση από ΕΛΓΑ και για ζημιές σε κεράσια

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2020 15:12

«Παρότι τα μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ο ΕΛΓΑ συνέχισε να ανταποκρίνεται στις αναφορές των αγροτών για ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες

από τον παγετό της 17ης Μαρτίου. Όπως πληροφορούμαι, ήδη, άρχισαν οι εκτιμήσεις στον νομό, ανάλογα με την πρωιμότητα της περιοχής και το στάδιο των καλλιεργειών. Αναμένω, όμως, ανάλογο ενδιαφέρον και για τη σημαντική μείωση παραγωγής στα κεράσια της Αγιάς, που έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία των αγροτών της περιοχής».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, σε ερώτησή του σχετικά με τον παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες τον Μάρτιο.
Στην απάντησή του ο κ. Βορίδης αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, παίρνουν όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχεια της εκτιμητικής διαδικασίας υπό τις παρούσες ιδιαίτερες συνθήκες» και τονίζει ότι με απόφαση «μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το ασφαλιστικό έτος 2019, από τις 31 Μαρτίου στις 31 Μαΐου 2020», ενώ διαβεβαιώνει ότι «αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020 να έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων» για τον νομό.
Επίσης επισημαίνει ότι «στην προσπάθεια διασφάλισης πρωτίστως της δημόσιας υγείας, παρέχονται νέες δυνατότητες ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους παραγωγούς που αφορούν τον τρόπο επικοινωνίας και διεκπεραίωσης του ασφαλιστικού έργου».
Πιο συγκεκριμένα: α) Οι παραγωγοί «δύνανται τηλεφωνικά να ενημερώνουν τους ανταποκριτές του Δήμου για αναγγελίες ζημιάς που καλύπτονται ασφαλιστικά» και «όταν αυτό δεν είναι εφικτό θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με το αρμόδιο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, για να ενεργοποιηθεί η αναγγελία ζημιάς».
β) Στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ «έχει αναρτηθεί η Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς, την οποία μπορούν οι παραγωγοί να εκτυπώνουν ώστε να συμπληρώνουν» ή «να παραλαμβάνουν κενές από ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και αφού τις συμπληρώσουν, θα τις εναποθέτουν σε προβλεπόμενα διαμορφωμένα σημεία προκειμένου να πρωτοκολληθούν. Για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς».
γ) Σε περίπτωση «πολύ σοβαρής ζημιάς, η οποία χρήζει άμεσης εκτίμησης, η ανταπόκριση του ΕΛ.Γ.Α. θα είναι άμεση».
δ) Οι πίνακες ζημιάς, προς το παρόν «δεν θα κοινοποιούνται στα Δημοτικά Διαμερίσματα» αλλά «στα πορίσματα ζημιάς, που τους αφορούν, οι παραγωγοί έχουν άμεσα πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα μετά από σύνδεση με τους κωδικούς taxis στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass