Ερχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΜΗΝΟΥΝ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2020 21:28

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Δύο θερμά κύματα θα απασχολήσουν τη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα, ένα που ξεκίνησε χθες Δευτέρα και κορυφώνεται σήμερα Τρίτη κι ένα από την Παρασκευή 15 Μαΐου που με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να είναι το πιο ισχυρό και

πιθανόν να φτάσει η θερμοκρασία σε επίπεδα ρεκόρ για τον μήνα, με κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής αναλύει στην «Ε» το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Θεσσαλία έως την Κυριακή 17 Μαΐου.
*Σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου
Προβλέπεται ηλιόλουστος και ζεστός καιρός και μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
*Τετάρτη 13 Μαΐου
Προβλέπεται ηλιοφάνεια με μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι στο εσωτερικό νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και στα θαλάσσια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, αλλά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 33 βαθμούς Κελσίου.
*Πέμπτη 14 Μαΐου
Προβλέπεται σχεδόν αίθριος και ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και μέτρια μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
*Παρασκευή 15 Μαΐου
Προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες και αρκετή έως μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και πολύ ζεστός καιρός, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
*Σάββατο 16 Μαΐου
Προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες και μέτρια έως μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
*Κυριακή 17 Μαΐου
Προβλέπεται ηλιοφάνεια και πολύ ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες και μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα παράλια τμήματα και τις Σποράδες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες από τις προαναφερθείσες.
Όπως παρατηρεί, το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή θα σημειωθούν θερμοκρασίες καύσωνα στη Θεσσαλία και πιθανόν να αποδειχθεί το πιο ζεστό τριήμερο του Μαΐου τα τελευταία 60 με 70 χρόνια, υπάρχει όμως και μια πιθανότητα οι μεσημεριανές νεφώσεις να ανακόψουν τη μεγάλη άνοδο και να μην επιτρέψουν τη θερμοκρασία να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ όπως δείχνουν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass