Εγκλημα κατ’ εξακολούθηση…

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 21:31

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Συνεχίζεται η παρανοϊκή δράση, κάποιου ή κάποιων, εξολόθρευσης αδέσποτων στον Αγιόκαμπο, η οποία μόνο φρίκη, αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί.


Τρία ακόμα μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα χθες, μόλις δέκα μέρες μετά τα επτά επίσης δηλητηριασμένα που εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι η Φιλοζωική Ένωση Παραλίων Δήμου Αγιάς «Φατσούλες» αναζητά κι άλλα που οι άνθρωποί της έχουν μέρες να δουν. Τα περιστατικά εντοπίστηκαν σε κεντρικότατο σημείο του Αγιοκάμπου και τα σκυλιά που θανατώθηκαν χθες ήταν καταγεγραμμένα από την Ένωση, μη δεσποζόμενα, στειρωμένα κι εμβολιασμένα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα.
Για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Νίκος Τσιαγκάλης, αρμόδιος για τέτοια ζητήματα, δήλωσε στην «Ε»:
«Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ασυνείδητοι δηλητηριάζουν με αυτοσχέδιες φόλες αδέσποτα σκυλιά. Σκυλιά που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου, και σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014, έχουν στειρώσει, ταυτοποιήσει, εμβολιάσει, αποπαρασιτώσει και επανεντάξει στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα σκυλιά αυτά, βάσει του νόμου 4235, τελούν υπό την προστασία του Δήμου. Έχουν δε υπάρξει και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν δηλητηριαστεί από τις κακόβουλες αυτές πράξεις, αφού οι φόλες διασπείρονται παντού βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων. Το αδίκημα της κακοποίησης και θανάτωσης ζώου διώκεται ποινικά. Ο νόμος 4235 προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται. Η δημοτική αρχή έσκυψε από την αρχή της θητείας της πάνω από το πρόβλημα των αδέσποτων. Προχώρησε άμεσα σε πρόγραμμα στειρώσεων, ταυτοποίησης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων και είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία «ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ» και «ΖΩΗ». Ήδη έγινε το πρώτο βήμα, αφού ο Δήμος μας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος” για τη δημιουργία καταφυγίου προσωρινής φύλαξης και διαχείρισης των αδέσποτων. Εξάλλου ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass