Εγκλημα μίσους στις φυλακές

ΕΝΑΣ 23ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ 31ΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Ε’ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 15:20

Νεκρός από τις μαχαιριές συγκρατουμένου έπεσε χθες το μεσημέρι ένας 31χρονος Βούλγαρος υπήκοος, τρόφιμος των φυλακών της Λάρισας. Δράστης του εγκλήματος μίσους είναι ένας 23χρονος Αφγανός υπήκοος - υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας,

σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο δράστης, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι κατάφερε να επιφέρει πολλά χτυπήματα στο θύμα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στις 4.30 χθες το απόγευμα, την ώρα που οι δύο βαρυποινίτες κρατούμενοι της Ε’ πτέρυγας - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - βγήκαν στον διάδρομο της πτέρυγας. Όταν δηλαδή ήταν ανοιχτές οι πόρτες των κελιών και οι κρατούμενοι είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους της πτέρυγας.
Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι που αποτελούνταν από δύο λάμες, ο Αφγανός υπήκοος αιφνιδίασε τον συγκρατούμενό του προκαλώντας του πολλαπλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα, με τον αριθμό των μαχαιριών – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - να παραπέμπει σε έγκλημα μίσους και προσωπικές διαφορές.
Από τη συμπλοκή των δύο κρατουμένων έπεσε νεκρός ο 31χρονος Βούλγαρος υπήκοος, ενώ όταν έφθασε στις Φυλακές ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών ήταν ήδη αργά.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διακριβωθεί το κίνητρο του δράστη, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Για τη δολοφονία από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι «διενεργείται έρευνα σχετικά με περιστατικό ανθρωποκτονίας 31χρονου αλλοδαπού κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με δράστη 23χρονο επίσης αλλοδαπό συγκρατούμενό του.
Ειδικότερα, περί ώρα 16:30, ο δράστης, καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον συγκρατούμενό του, καταδικασμένο σε πολυετή ποινή κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφτασε στο Κατάστημα Κράτησης και διαπίστωσε τον θάνατο του κρατουμένου. Το αυτοσχέδιο μαχαίρι έχει κατασχεθεί.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως η άσκηση σωματικής βίας κατά συγκρατουμένου, η απείθεια σε εντολές του σωφρονιστικού προσωπικού, καθώς και η κατοχή κινητού τηλεφώνου και απαγορευμένων ειδών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι ο δράστης, που φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν από το ΜΟΔ Λιβαδειάς για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, οπλοχρησίας, οπλοφορίας και κατοχής όπλου εντός της φυλακής.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass