Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζικοί εμβολιασμοί αδέσποτων

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 15:05

Ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει σε μαζικούς εμβολιασμούς, ελέγχους και αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ελασσόνας σήμερα και αύριο 16-17 Μαΐου, με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου «Ελασσονίτες Εθελοντές - Ενεργοί Πολίτες» και με τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο του δήμου κ. Ιωάν. Παπαλεξίου.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου «επειδή δεν είναι εύκολη η περισυλλογή των ζώων, χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία πολιτών και εθελοντών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο του κτηνιάτρου. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν πού υπάρχουν αδέσποτα ζώα, να ενημερώσουν και να διευκολύνουν το έργο όλων».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και προσπαθούμε να βρούμε μια μόνιμη λύση. Ήδη έχει κατατεθεί από τον δήμο μελέτη δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και περιμένουμε την έγκρισή του. Είναι ένας χώρος που θα βοηθήσει στην προσωρινή παραμονή των αδέσποτων σκύλων της περιοχής μας, την κτηνιατρική περίθαλψη, την υιοθεσία ή η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Με τις παραπάνω ενέργειες ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν».

Σχετικά Άρθρα