Αλλαγή σκηνικού στον καιρό

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2020 21:08

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
«Μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε το τελευταίο πενθήμερο με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 39,4 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Λάρισας, ο καιρός από μεθαύριο Πέμπτη 21 Μαΐου θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες»

υποστηρίζει ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής, ο οποίος αποδίδει το ότι ο υδράργυρος δεν έφτασε τους 40 – 41 βαθμούς όπως αναμενόταν στη Θεσσαλία, στην αυξημένη αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, όπως και στις νεφώσεις που υπήρξαν.
«Είχαμε αναφέρει μέσω της «Ε» το ενδεχόμενο αυξημένες νεφώσεις να μην επιτρέψουν στον υδράργυρο να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα» υπογραμμίζει ο κ. Αρχοντής, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει «ότι, παρ’ όλα αυτά, σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας έσπασαν πολλά ρεκόρ, με το νέο ρεκόρ Μαΐου για τα τελευταία 70 χρόνια να καταγράφεται στις 16 του μήνα με 41,8 βαθμούς στην Πλώρα Ηρακλείου».
Όσον αφορά στον καιρό ως την Κυριακή, τα ως σήμερα δεδομένα, με την απαραίτητη υποσημείωση του κ. Αρχοντή πως λόγω της εποχής (άνοιξη – καλοκαίρι) η πρόγνωση για καταιγίδες δεν μπορεί να προβλεφθεί παρά μόνο μια μέρα πριν, μεταφράζονται ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 19/5
Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους με διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες και μέτρια έως αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι στο εσωτερικό αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 – 3 μποφόρ, ενώ στα θαλάσσια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 – 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5
Προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ηλιοφάνεια και μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά της Πίνδου, των Χασίων του Ολύμπου και πιθανόν του Κισσάβου, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες (λασποβροχές). Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 – 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 31 βαθμούς Κελσίου.
ΠΕΜΠΤΗ 21/5
Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πριν το μεσημέρι θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες πρώτα στα ορεινά, οι οποίες γρήγορα έως το απόγευμα θα επεκταθούν και στα πεδινά όλης της περιφέρειας και τη νύχτα στις Σποράδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και ίσως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές ίσως και τοπικά σε κάποια πεδινά τμήματα. Αναμένονται κατά μέσο όρο 10 – 20 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα.
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα θαλάσσια ενισχυμένοι στα 6 – 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/5
Αρχικά προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πριν το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι αρχικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία επανερχόμενη στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται κατά μέσο όρο 10 – 15 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που στα ορεινά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες, οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 – 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 – 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/5
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες, οι άνεμοι βόρειοι 3 – 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 30 – 31 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Περιφέρεια: Καθαρή η ατμόσφαιρα στη Λάρισα

Καθαρή και χωρίς επιβάρυνση από ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο διοικητήριο της Περιφέρειας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 14 Μαΐου μέσο όρο τιμών 41 μg/m3, στις 15 Μαΐου μέσο όρο τιμών 50 μg/m3, στις 16 Μαΐου μέσο όρο τιμών 55 μg/m3 και στις 17 Μαΐου μέσο όρο τιμών 60 μg/m3.
Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass