«Να λυθεί το θέμα με τις ασφαλιστικές ενημερότητες για μεταβίβαση ακινήτων»

Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2020 16:00

Το πρόβλημα που έχει προκύψει στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων αναδεικνύει η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.


Η κα Μπίζιου, νομικός και η ίδια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας κ. Γιάννη Κόνσουλα και συζήτησαν διεξοδικά για το ζήτημα και τις παρενέργειες που προκαλεί στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στον κλάδο των ακινήτων, γενικότερα, η αρρυθμία αυτή στην ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.
Η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενημερώθηκα αρμοδίως - και ευχαριστώ θερμά τον κ. Κόνσουλα γι’ αυτό- πως έχει προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων κι αυτό γιατί ενώ το Υπουργείο Εργασίας ζητάει να προσαρτάται υποχρεωτικά στις συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης ακινήτων ασφαλιστική ενημερότητα, την ίδια στιγμή είναι αδύνατο να εκδοθεί αυτή για τους ασφαλισμένους των πρώην ταμείων ΤΑΣ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.λπ., επειδή η έκδοση ηλεκτρονικής βεβαίωσης είναι εφικτή μόνο για όσους υπήχθησαν στην ασφάλιση μετά την 1-1-2017. Είναι προφανές πως για να ικανοποιηθούν οι διατάξεις της κρίσιμης Υπουργικής Απόφασης πρέπει πρώτα να είναι απόλυτα λειτουργικές οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ως εκ τούτου θα πρέπει απαραιτήτως να δοθεί μια μικρή αναστολή στην εφαρμογή της εν λόγω διαδικασίας έως ότου διευθετηθεί η δυσλειτουργία αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass