43 στάσεις ελέγχου οχημάτων στους πεζόδρομους

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ *ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 21:10

Διαγραμμίσεις οριοθέτησης της στάσης οχημάτων για την είσοδο και έξοδό τους, αντίστοιχα, στην περιοχή του πεζοδρομημένου κέντρου της Λάρισας, όπου θα λειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης διέλευσή τους, έχουν δημιουργηθεί σε 43 σημεία του.


Συγκεκριμένα, βρίσκονται στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί μπάρες, βυθιζόμενα κολονάκια, κάμερες και το ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης της «ταυτότητας» του οχήματος, που θα «διαβάζει» τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, το οποίο, ανάλογα, θα επιτρέπει ή όχι την είσοδο και την έξοδο από την ελεγχόμενη περιοχή.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης, κ. Ντίνο Διαμάντο, «έχει γίνει η τελική δοκιμή λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης της ελεγχόμενης διέλευσης οχημάτων σε όλη την έκτασή του, από το Κέντρο ελέγχου που στεγάζεται στο κτίριο του Δημαρχείου Λάρισας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαβούλευση με τους επαγγελματίες της πεζοδρομημένης περιοχής του κέντρου, για τις ώρες και τις ημέρες χρήσης του συστήματος ελεγχόμενης διέλευσης οχημάτων, προκειμένου να εξυπηρετούνται για την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας τους και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων τους.
Συγκεκριμένα, έχει πραγματοποιηθεί σχετική διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και συζήτηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας».
Όσον αφορά στην είσοδο-έξοδο των οχημάτων μόνιμων κάτοικων της περιοχής, ο κ. Διαμάντος ανέφερε: «θα ακολουθήσει ειδική διαδικασία για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και τους Λαρισαίους που έχουν εντός αυτής θέσεις στάθμευσης.
Συγκεκριμένα, θα κληθούν να καταθέσουν σχετική αίτηση ελεύθερης εισόδου-εξόδου στην ελεγχόμενη περιοχή, καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία που θα πιστοποιούν τη μόνιμη κατοικία τους και τις θέσεις στάθμευσης που κατέχουν».
Ο ίδιος δε, επισημαίνει πως όλα τα παραπάνω θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί και το σύστημα θα λειτουργούσε ήδη στο κέντρο, αν δεν τα «πάγωνε» η εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων που επιβλήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι το «Σύστημα Διαχείρισης Πεζοδρόμων» αποτελείται από:
- Βυθιζόμενους στυλίσκους τοποθετημένους σε κάθε πρόσβαση.
Θα ανοίγουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων, διέλευσης μόνιμων κατοίκων, τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κ.ά.
- Εξοπλισμό τηλεπαρακολούθησης, που αποτελείται από ειδικές κάμερες αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας των οχημάτων των χρηστών που έχουν ή ζητούν δικαίωμα πρόσβασης στο πεζοδρομημένο κέντρο
- Κέντρο Ελέγχου που θα συντονίζει το σύνολο των λειτουργιών και θα δίνει εντολές για το άνοιγμα του συνόλου ή του υποσυνόλου του εξοπλισμού πρόσβασης. Θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα μπορεί να παρεμβαίνει όπου είναι αναγκαίο.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass