«Τα εγκλήματα κατά Εθνών δεν παραγράφονται»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 15:02

Ψήφισμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων στην προχθεσινή συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, το οποίο κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».


Την έγκρισή τους έδωσαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τιμούμε τη μνήμη των 353.000 αδερφών μας Ποντίων που σφαγιάστηκαν από την κτηνώδη λύσσα των Νεότουρκων του Κεμάλ, αλλά και πολλών άλλων εκατοντάδων χιλιάδων που εκτοπίστηκαν βάναυσα και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατέφυγε στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, ενώ σημαντικός αριθμός των Ποντίων βρέθηκαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία.
Ενεργός και δραστήριος ως τις μέρες μας, παρά το γεγονός ότι πολλοί επέλεξαν να επιστρέψουν στον ελλαδικό χώρο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, η σελίδα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού, των Αρμενίων, όπως και των Ασσυρίων, γίνεται ακόμα πιο μαύρη, όταν στερείται από τα χιλιάδες θύματα η στοιχειώδης ηθική δικαίωση. Τα εγκλήματα κατά ολόκληρων εθνών ή εθνοτικών ομάδων δεν είναι δυνατόν να παραγράφονται. Οι ψυχές των νεκρών δεν θα ησυχάσουν εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη. Όπου δικαιοσύνη είναι η ανάληψη της ευθύνης και η διατύπωση γενναίας συγγνώμης για τις πράξεις που οδήγησαν στον χαμό αθώους πολίτες.
Το Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων τιμά τη μνήμη των Ποντίων Αδερφών μας.
Χαιρετίζει την Ποντιακή Κοινότητα της πόλης μας και την ευχαριστεί που προσφέρει χρόνια στην πόλη σε όλους τους τομείς. Κρατάει ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών μας».

Εκδήλωση την Κυριακή

Εκδήλωση τιμής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. στο Mνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες (Αμμοχώστου και Λευκίππου).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προαναφερθείσα ώρα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου. Θα ακολουθήσουν:
- Χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας
- Κατάθεση στεφάνων από τις ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των ποντιακών Οργανώσεων, καθώς και όποιος εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
- Σιγή ενός λεπτού - Εθνικός Ύμνος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass