Η παραχώρηση χρήσης παραλίας για ομπρέλες και ξαπλώστρες

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:13

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Λάρισας επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Νίκος Ντάγκας

και η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αγιάς κ. Αγλαΐα Σοφλιού, μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί «Καθορισμού όρων προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» (ΚΥΑ 47458 ΕΞ2020/15/5/2020).
Στη συνάντηση με τη διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Αθανασία Γκάλφα και τα υπερεσιακά στελέχη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την απευθείας παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού ή την παραχώρηση απλής χρήσης κατόπιν διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για το σύνολο της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς, κάνοντας ειδική μνεία στις ειδικές διατάξεις του άρθρου 17 αποκλειστικά για το 2020 λόγω πανδημίας.
Επίσης, συζητήθηκε το αίτημα που έχει κατατεθεί για την αύξηση του εμβαδού για την ανάπτυξη ομπρελών, ξαπλωστρών από 300 τ.μ. που ισχύει σήμερα σε 500 τ.μ., το πρόβλημα της ομορότητας, η απλούστευση όλων των διαδικασιών εκμίσθωσης, οι τεχνικές προδιαγραφές, ώστε άμεσα να προχωρήσει η εκκίνηση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των επιχειρηματιών της περιοχής χωρίς άλλη καθυστέρηση. Με τη νέα ΚΥΑ το μίσθωμα για το 2020 καθορίζεται στο 40% της συμφωνηθείσας τιμής. Η ανάπτυξη ξαπλωστρών θα κυμανθεί στα 2,80€/τ.μ., ενώ η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (αναμένεται η διευκρίνιση για την ανάπτυξή τους) θα κυμανθεί στα 3,20€/τ.μ. κάτι το οποίο θα επικυρωθεί στο επόμενο Δ.Σ.

Αφού συζητήθηκαν εξαντλητικά όλα τα θέματα και εξετάστηκε κάθε περίπτωση χωριστά, ανανεώθηκε το ραντεβού αμέσως μόλις εκδοθεί η  διευκρινιστική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει θέματα και ερωτήματα που προκύπτουν από την ΚΥΑ σε μια συνάντηση μαζί με όλους τους επαγγελματίες. Στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο και κατάθεση προτάσεων από μεριάς του Δήμου για όλες αυτές τις διορθώσεις επί της ΚΥΑ που θα βοηθήσουν σε αυτήν τη δύσκολη επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τουρισμού και εστίασης.

Σε τρεις παραλίες των Μεσαγγάλων «γαλάζια σημαία»
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.
Η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν φέτος στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.
Στον νομό Λάρισας τρεις περιοχές των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών πήραν γαλάζια σημαία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass