Στο τραπέζι… η εστίαση

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 20:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2020 20:46

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Ευρεία ενημερωτική συνάντηση με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης είχε χθες το μεσημέρι ο Δήμος Ελασσόνας, με κυρίαρχο το θέμα των νέων μέτρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, το αμέσως επόμενο διάστημα,

όπου τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν «ανεβάζοντας και πάλι ρολά».
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, απευθυνόμενος στους επαγγελματίες, αρχικά αναφέρθηκε στα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεών τους που ψήφισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας (απαλλαγή από δημοτικά τέλη, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών, απαλλαγή από τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων τραπεζοκαθισμάτων, κ.ά.).
Ακόμη, στάθηκε στην παραχώρηση διπλάσιου χώρου, όπου αυτό μπορεί να γίνει, για να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα (…«ίδιες καρέκλες και τραπέζια, σε διπλάσιο χώρο»).
Χαρακτηριστικά, τα όσα επισήμανε ο δήμαρχος Ελασσόνας «Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις σας να επανέλθουν στην κανονικότητα.
Αυτό που συμβαίνει είναι μια ανοιχτή πληγή για όλη τη χώρα μας, για όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον να ανακάμψει ο κλάδος της εστίασης, φέρνοντας μια ψυχική ανάταση στον κόσμο. Υπάρχει μια χαλάρωση αυτές τις ημέρες. Πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας. Μπορεί η επαρχία Ελασσόνας να μην έχει έως τώρα κρούσματα, αλλά να μην εφησυχάζουμε και να σκεφτόμαστε πως όλα τελείωσαν. Δεν πρέπει να είμαστε και να δείχνουμε χαλαροί. Όχι εφησυχασμός, όλοι επιφυλακτικοί και να προσέχουμε…».
Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρανίκας – πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ανέφερε πως «Υπάρχει διάθεση από τη δημοτική αρχή να βοηθήσουμε τον ευαίσθητο χώρο της εστίασης. Αλλά ζητούμε και τη συνεργασία των επαγγελματιών, με πιο προσεκτικές συμπεριφορές».
Όπως ενημέρωσε τους παριστάμενους επαγγελματίες η προϊστάμενη του αρμόδιου Τμήματος στον Δήμο Ελασσόνας Ευθαλία Γκόλτσιου – Γεωργιάδη, πρέπει να γίνουν αιτήσεις από αυτούς που επιθυμούν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και στη συνέχεια η αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει το σχετικό αίτημα.
Τέλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας υπενθύμισε ότι οι άδειες και οι εγκρίσεις θα είναι προφορικές μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση και να καθοριστεί ο ακριβής χώρος, ολοκληρώνοντας με νόημα: «Έχουμε την καλή διάθεση να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια.
Όμως, δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Προβλέπονται κυρώσεις και έλεγχοι. Όχι ασυδοσία. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass