«Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός»

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΔΗΜ. ΜΑΒΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 15:01

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΔΕΥΑΛ επ’ ωφελεία των καταναλωτών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της επιχείρησης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρης Μαβίδης απαντώντας σε επισημάνσεις πολιτών με αφορμή την επικαιροποίηση

των στοιχείων μέσω των νέων λογαριασμών.
Αναλυτικότερα ο κ. Μαβίδης σημειώνει πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΔΕΥΑΛ και η δυνατότητα της μέγιστης αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, επ’ ωφελεία τόσο των καταναλωτών όσο και της λειτουργικής αναβάθμισής της, αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της επιχείρησης. Με βάση αυτή την επιλογή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγής των παραδοσιακών μορφών επικοινωνίας με την επιχείρηση που στόχο έχει τα αιτήματα των πολιτών είτε αφορούν νέες παροχές, είτε βλάβες, είτε εξόφληση λογαριασμών να μεταφέρονται ηλεκτρονικά και να επιλύονται το ταχύτερο.
Η υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορονοϊού που έπληξε και τη χώρα μας, επιτάχυναν σε υψηλό βαθμό τη διαδικασία ψηφιοποίησης κυρίως μέσω της υιοθέτησης από σημαντικό και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών της ηλεκτρονικής εξόφλησης των λογαριασμών τους. Η εξέλιξη αυτή συνοδεύεται και με τη μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών κατά 6 ευρώ ετησίως λόγω της μη λήψης λογαριασμών σε χαρτί, ενώ αφήνει και ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα εξαιτίας του περιορισμού της χρήσης χαρτιού.
Επιπροσθέτως η ΔΕΥΑΛ ήταν υποχρεωμένη, για να ενταχθεί πλήρως και αποδοτικά στη νέα ψηφιακή εποχή, να προβεί και σε μια σειρά ενεργειών που αφορούν στην επικαιροποίηση των αρχείων της, στην έκδοση νέου τύπου έντυπων λογαριασμών κ.α. Ενέργειες όπως οι προαναφερθείσες έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται και οι καταναλωτές λαμβάνουν ήδη τους νέους λογαριασμούς όπου υπάρχουν διαφοροποιήσεις εν σχέσει με τα έως πρότινος ισχύοντα. Μια από τις διαφορές είναι η αναγραφή στους νέους λογαριασμούς όχι μόνο του εκάστοτε ενοίκου αλλά και του ιδιοκτήτη του κτίσματος στο οποίο υπάρχει παροχή της ΔΕΥΑΛ.
Όπως είναι αναμενόμενο κάθε μεταβατική φάση διαμορφώνει νέα δεδομένα και, είναι πιθανό, δημιουργεί κάποια προβλήματα στους καταναλωτές. Προβλήματα κυρίως που σχετίζονται με την επικαιροποίηση των στοιχείων τους στα αρχεία της επιχείρησης. Με δεδομένο ότι πράγματι έχουν εντοπισθεί -και δημοσιοποιηθεί- κάποια τέτοια προβλήματα, η ΔΕΥΑΛ οφείλει να προβεί σε κάποιες αναγκαίες διευκρινίσεις.
- Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εντοπισθεί λάθη ή ανακρίβειες στα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του ενοίκου ενός ακινήτου. Για παράδειγμα έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου αναγράφεται παλαιότερος ιδιοκτήτης ενός ακινήτου το οποίο πωλήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης έχει προσκομίσει τα συμβόλαια αγοράς του ακινήτου έχοντας καταβάλει τα χρήματα για τη σύνδεση της παροχής νερού στο ακίνητό του. Σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον επισημανθεί το πρόβλημα και επιβεβαιωθεί η ορθότητα των στοιχείων του νέου ιδιοκτήτη, υπάρχει διόρθωση των εσφαλμένων δεδομένων χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του καταναλωτή.
- Ο διαχωρισμός των στοιχείων του ιδιοκτήτη ενός ακινήτου και του υπόχρεου του λογαριασμού (σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζονται), που αναγράφονται στους νέους λογαριασμούς, κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να υπάρξει η πληρέστερη καταγραφή των αναγκαίων στοιχείων στα αρχεία της επιχείρησης. Εφόσον οι καταναλωτές διαπιστώνουν ανακρίβειες ή λάθη πρέπει να απευθύνονται στην ΔΕΥΑΛ ώστε να διορθωθούν.
- Σε περιπτώσεις ανακριβειών ή λαθών η διόρθωση γίνεται είτε με αυτοπρόσωπη προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών είτε με ηλεκτρονική αποστολή τους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ΔΕΥΑΛ είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να τηρεί τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.
- Τέλος όποια λάθη έχουν παρατηρηθεί – π.χ. αναγραφή της ημέρας εξόφλησης ενός λογαριασμού σε προγενέστερη ημερομηνία αυτής που εκδόθηκε – διορθώνονται άμεσα.
Εν κατακλείδι η ΔΕΥΑΛ με το βλέμμα στο αύριο και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο επικοινωνίας μαζί τους που χρειάζεται και την δική τους συνεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή να συντελεστεί με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα και κυρίως με αναβάθμιση του υψηλού επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών της» καταλήγει ο κ. Μαβίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass