Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 17:30

Πρόσληψη 5 εργατών Πυροπροστασίας στον Δήμο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Απόφαση πρόσληψης εργατών πυροπροστασίας έτους 2020, σε συνέχεια εισήγησης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, εντός της αντιπυρικής περιόδου, έλαβε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Φαρσάλων.


 Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πρόσληψη 5 εργατών (ΥΕ) πυροπροστασίας, με διάρκεια σύμβασης έως 4 μηνών, για άμεση αναγγελία και απόκριση σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε επίπεδο πρόληψης για την εκτέλεση προληπτικών εργασιών, στο αλσύλλιο της πόλης των Φαρσάλων καθώς και σε άλλους χώρους πρασίνου, εντός των ορίων του Δήμου Φαρσάλων. Οι εργάτες πυροπροστασίας θα κατανεμηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου (28 κοινότητες), καλύπτοντας τις ανάγκες των 4 δημοτικών ενοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο Φαρσάλων.

Του Γ. Γκαντέλου


Αδεια αιολικού πάρκου ισχύος 3 MW στο Σαραντάπορο

Στη χορήγηση άδειας παραγωγής για τέσσερα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 28,3 MW, προχώρησε η ΡΑΕ. Τα τρία πάρκα αφορούν τον Δήμο Μονεμβασιάς και το τέταρτο τον Δήμο Ελασσόνας, με δικαιούχο την εταιρεία Eco Var Power ΑΕ. Πρόκειται για αιολικό σταθμό ισχύος 3 MW, στη θέση «Τριαντάφυλλο», της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου.


Ερευνα για τις ανάγκες του πληθυσμού του νομού Λάρισας
ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.ΚΑ.ΝΑ.Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - Ο.ΚΑ.ΝΑ. προκειμένου να ανταποκριθεί ως φορέας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19, αλλά και μετά από αυτή, διεξάγει έρευνα διερεύνησης αναγκών του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, να συμβάλλουν στην προσπάθειά του και να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας: www.kplarisa.gr
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2410-555.935.

 

Συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στον Δήμο Αγιάς

Ο Δήμος Αγιάς ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα «Συλλογής Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην ΠΕ Λάρισας έτους 2020» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου συλλογή των κενών συσκευασιών ως εξής:
-Δημοτική Ενότητα Αγιάς: Αγιά (Σφαγεία) 9:30 π.μ. - 12:00 μ.μ.
-Δημοτική Ενότητα Λακέρειας: Δήμητρα 12:30 μ.μ. - 1:00 μ.μ.


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο - Λύκειο Γόννων

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου ««Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων», προϋπολογισμού 426.000 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αφορά το παλιό σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τους Δήμους είναι παράδειγμα συνέργειας, δουλειάς και μεθοδικότητας που φέρνει λύσεις και αποτελέσματα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών διαχρονικά και τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων. Το κτίριο γίνεται πιο φιλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αποκτά πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία του» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για διανεγεακά έργα που κάνουν την καθημερινότητα καλύτερη» προσθέτει ο περιφερειάρχης. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη.
-Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφους του κτιρίου.
-Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος – νερού.
-Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ένα χρόνο μετά τον Μάνθο Σαρρή
«Τέτοια μέρα πριν από ένα χρόνο, αποχαιρετούσαμε τον σύντροφο Μάνθο Σαρρή, που έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας: «Το κενό που άφησε ο χαμός του συντρόφου Μάνθου, δώδεκα μήνες μετά, παραμένει δυσαναπλήρωτο. Η μειλίχια παρουσία του, οι πολύτιμες συμβουλές του, η οργανωτικότητά του, οι πολύπλευροι σχεδιασμοί του με μόνο γνώμονα την ενίσχυση του ρόλου της ριζοσπαστικής αριστεράς, οι αγώνες του για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας και της πόλης του, τον καθιστούσαν αξέχαστο από την πρώτη στιγμή. Τη σπουδαιότητα της διαδρομής ζωής του Μάνθου Σαρρή, καταδεικνύουν τα λόγια αναγνώρισης όχι μόνο από τους φίλους και συντρόφους του, αλλά και από το σύνολο των πολιτικών του αντιπάλων, με πολλούς από τους οποίους συνεργάστηκε για το κοινό καλό. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, σύντροφε Μάνθο, η θέση σου στις συνεδριάσεις των οργάνων παραμένει κενή και η παρουσία σου μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη δημοκρατικής και αγωνιστικής πορείας».

 

Οι αργυρο-χρυσοχόοι γιόρτασαν τους προστάτες τους
Τους προστάτες της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, γιόρτασε ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας. Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας. Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος: «Η γιορτή έχει τις ρίζες της στο βυζαντινό Κωνσταντινάτο νόμισμα-φυλακτό, το οποίο αναπαράχθηκε όσο κανένα άλλο από τους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους και συντροφεύει ως δώρο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, όπως η γέννηση και η βάφτιση. Η αργυροχρυσοχοΐα, εν μέσω πανδημίας, επλήγη, αλλά με την ευλογία των Αγίων και των προστατών μας, ευελπιστούμε να γεμίσουμε με δύναμη και αισιοδοξία για τον καθημερινό μας αγώνα και ο κλάδος μας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και του ελληνικού πολιτισμού να ανθίσει. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη και δύναμη για την μετά κορονοϊό εποχή».

 

Γιορτάζει ο ναός της Αναλήψεως
Με την ευκαιρία της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού στις 28 Μαΐου πανηγυρίζει ο εν Λαρίση (περιοχή Αβέρωφ) Ιερός Ναός Αναλήψεως. Το απόγευμα της 27ης Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Το πρωί της 28ης Μαΐου και ώρα 7.00 π.μ. Μαΐου θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα (7.00 μ.μ). θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός και ακολούθως στις 8.15 μ.μ. θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανών.  

 

Αιμοδοσία στο Καστρί Αγιάς
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Καστρί Αγιάς, την Τρίτη 26 Μαΐου, κατά τις ώρες 9 π.μ. ως 12:30 μ.μ.

 

Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Αγιο Αχίλλιο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου προς Τετάρτη 27η Μαΐου, να τελεσθεί και φέτος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η αναστάσιμη λειτουργία, όπως τελείται το βράδυ της Αναστάσεως, μετά τα όσα ζήσαμε την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 8.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει την Θ’ Ώρα του Πάσχα με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Αναστάσιμο Εσπερινό, τον Αναστάσιμο Όρθρο και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Επίσης, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 6 μ.μ. θα τελεστούν η Θ’ Ώρα του Πάσχα και ο Μέγας Εσπερινός της Αναλήψεως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass