Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΑΓΕΝΑ - ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Να ολοκληρωθούν τα έργα ΕΣΠΑ στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 16:00

Την επαναπροκήρυξη του μέτρου του ΕΣΠΑ που αφορά στην ολοκλήρωση έργων υποδομής στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, ζητούν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, με επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών: «Κ. Υπουργέ, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο πνοής που αφορά στον Οικισμό Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο των αστικών παρεμβάσεων της περιοχής, που στοχεύει στο να αλλάξει την εικόνα του κέντρου του Αμπελώνα, με την ανάπλαση των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων, των χώρων της Λαϊκής Αγοράς και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, στοχεύοντας και στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση αυτών, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη βιώσιμη αξιοποίησή τους και την προσβασιμότητα όλων των κατηγοριών χρηστών. Μετά τις διορθώσεις, που κρίθηκαν απαραίτητες το έτος 2018, ο Δήμος Τυρνάβου υλοποίησε τις απαιτούμενες μελέτες, υπέβαλε αυτές προς αξιολόγηση αρμοδίως, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον μήνα Μάιο του 2019. Έκτοτε αναμένεται η επαναδημοσιοποίηση του μέτρου αυτού, με σκοπό να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον Δήμο Τυρνάβου. Δυστυχώς όμως, το έργο αυτό πνοής φαίνεται ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Δήμος Τυρνάβου έχασε τις προβλεπόμενες προθεσμίες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ξαναδημοσιοποιηθεί το σχετικό μέτρο από την Περιφέρεια ειδικά και μόνο για τον Αμπελώνα.
Διαπιστώνεται, δηλαδή, ότι αφενός το έργο αυτό είναι μείζονος σημασίας για την αστική ανάπλαση του Αμπελώνα, αφετέρου, συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίησή του, καθόσον συντάχθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και έγιναν οι αναγκαίες διορθώσεις, πλην όμως, ο λόγος μη υλοποίησης είναι αμιγώς τυπικός, δηλαδή η παρέλευση προθεσμιών.
Κατόπιν τούτων, παρακαλείσθε, όπως εξαντληθεί το νομικό πλαίσιο δυνατοτήτων εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ώστε να προσπεραστούν οι τυπικές πλημμέλειες των έργων, υπό την προϋπόθεση της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων. Παρακαλούμε για τις δέουσες και άμεσες ενέργειές σας».

Σχετικά Άρθρα