«Τα προβλήματα σωρεύονται στην παραλιακή ζώνη της Αγιάς»

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 15:57

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
«Οι γαλάζιες σημαίες είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματιών και των πολιτών». Βάσει αυτής της δήλωσης του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της

παράταξης «Νέα Εποχή – Αγιά 2019» κατηγορούν τη δημοτική αρχή Αγιάς πως δεν λύνει προβλήματα ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή τουριστικά, αλλά αντιθέτως με τη στάση της δημιουργεί ακόμη περισσότερα.
Λένε, λοιπόν, σε ανακοίνωσή τους:
«Η διαδικασία της βράβευσης μιας ακτής με γαλάζια σημαία, σίγουρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλά. Απαιτεί οργάνωση, ελέγχους ποιότητας υδάτων, καθαριότητα, απαγόρευση ελεύθερης κατασκήνωσης, ενημέρωση για την ποιότητα των νερών, ναυαγοσώστες και άλλα πολλά. Το κυριότερο όμως που απαιτεί είναι η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κράτους, τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών. Φαίνεται πως στον τόπο μας αυτή η συνεργασία είναι εκτός ατζέντας. Το ίδιο έγινε και με τη συγκρότηση της επιτροπής για τα προβλήματα των αγροτών εν μέσω πανδημίας, όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.
Η δημοτική αρχή θα έπρεπε από μόνη της να εμπνέει εμπιστοσύνη, ώστε υπό την καθοδήγησή της να μπορούν όλοι οι προαναφερθέντες μέσα από συνεργατικές δράσεις να δημιουργήσουν υπεραξία για τον τόπο μας. Να προβάλλουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που εμείς δικαίως καυχιόμαστε ότι έχουμε και που όμως οι άλλοι δεν γνωρίζουν. Η περιοχή μας έχει να δείξει τη μεγάλη ακτογραμμή της και τα καθαρά νερά της, αλλά αντίθετα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυσφημιζόμαστε καθημερινά για την ανοργανωσιά, την ελλιπή καθαριότητα και τις κακές υπηρεσίες.
Μας αρέσει ή όχι, δεν αρκεί μόνο το “να είσαι”. Πρέπει και “να φαίνεσαι”. Ο Δήμος Αγιάς ούτε φέτος έκανε κάποια προσπάθεια για να αναδείξει μέσα από το παγκόσμια αναγνωρισμένο πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας τις ομορφιές των παραλίων μας, σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς δήμους. Πριν από δύο χρόνια περίπου ο δήμαρχος Αγιάς μάς είχε πει ότι δεν συμφωνεί πλέον με το πρόγραμμα αυτό και επομένως δεν συμμετέχει. Δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή... Αντίθετα σπαταλά θέσεις συμβούλων για τον τουρισμό σε προεκλογικά ρουσφέτια.
Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να αθροίζονται πολλά άλλα προβλήματα, ίσως μάλιστα πιο σημαντικά. Η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου δεν φαίνεται να τελειώνει πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και μάλλον πάει για το φθινόπωρο. Θέσεις για τους κάδους σκουπιδιών δεν έχουν προβλεφθεί, ενώ αμφιλεγόμενη θεωρείται και η διαχείριση των όμβριων. Η ανάπλαση της οποίας μέχρι και μακέτες είχαμε δει προεκλογικά, δεν φαίνεται να ξεκινάει στο εγγύς μέλλον. Οι μακέτες και οι μελέτες, ως διά μαγείας, δεν υπάρχουν πια. Σαν να μην έγιναν ποτέ. Κι αυτό το έργο μετατίθεται στο μέλλον μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Η γέφυρα των Τεμπών κλειστή για επισκευές. Η πρόσβαση των βόρειων εκδρομέων από τον κόμβο Πυργετού, για ακόμη μια χρονιά παραμένει αδύνατη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσέλευση τουριστών. Κάποιοι κάτοικοι της Βελίκας έχουν αποκλειστεί από τα σπίτια τους, επειδή δεν προβλέφθηκε κάποια πρόσβαση όταν σχεδιάστηκαν οι γέφυρες, ενώ η γέφυρα στο Πουρί φαίνεται να πάει πολύ πίσω.
Πολλές οι προσπάθειες της Περιφέρειας για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά φαίνεται πως στον τόπο μας κάτι δεν δουλεύει σωστά. Γι’ άλλη μια φορά, εμείς, πέρα από την αυστηρή αλλά καλόπιστη, κριτική και τις προτάσεις μας, εκφράζουμε τη θλίψη και την ανησυχία μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass