«Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας, κανείς δεν είναι άτρωτος στην πανδημία»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 15:25

«Η πανδημία ήταν μια σοβαρή δοκιμασία για όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για τους Χριστιανούς που φέτος αναγκαστήκαμε να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, μακριά από τις εκκλησίες».

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, τον γραμματέα της ΔΣΟ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον σύμβουλο δρα Κώστα Μυγδάλη, κατά την οποία διατυπώθηκε η πρόταση για την πραγματοποίηση της ακυρωθείσας λόγω κορονοϊού Γ.Σ. της ΔΣΟ, αντί του Ιουνίου στις Βρυξέλλες, τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα η ελλαδική Εκκλησία κατανόησε το μέγεθος του κινδύνου και σε συνεργασία με την Πολιτεία εφάρμοσε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πιστών. Άλλωστε, όπως εύστοχα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πανδημία “δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί”.
Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που έλαβαν άμεσα περιοριστικά μέτρα, την αξία των οποίων κατανόησαν οι πολίτες που τα ακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια. Έτσι η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τα λιγότερα θύματα, και μνημονεύεται διεθνώς ως θετικό παράδειγμα αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ωστόσο, από αυτήν την περιπέτεια πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα και μαθήματα για το μέλλον τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό πεδίο για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της ζωής μας αλλά και των ακολουθούμενων πολιτικών. Κανείς, όσο ισχυρός κι αν είναι, όσο πλούτο κι αν σωρεύει στη γη, δεν είναι άτρωτος σε πανδημίες.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα του Covid-19 στη Ρωσία και την απώλεια πολλών κληρικών της ρωσικής Εκκλησίας. Όπως είπε «ιδιαίτερα μας συγκλόνισε η μαρτυρία του Επισκόπου Ζβενίγκοροντ Πιτιρίμ και Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, ο οποίος νόσησε από τον φοβερό ιό, και αναφέρθηκε στο πώς οι λανθασμένες αντιλήψεις κάποιων, που υποστήριζαν αυθαιρέτως πως ο ιός δεν μεταδίδεται εντός των μονών και των εκκλησιών, υποβοήθησαν τη διάδοση της πανδημίας. Δυστυχώς, και στην Ελλάδα ανάλογες συνωμοσιολογικές θεωρίες κυκλοφορούν με μεγάλη ευκολία από διάφορους κύκλους και επηρεάζουν αρνητικά κάποια τμήματα της κοινωνίας. Ευτυχώς, όμως, η στάση της επίσημης Εκκλησίας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστών ήταν τέτοια που απέτρεψε την έκρηξη του φαινομένου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass