«Εχουν αλλεργία στον διάλογο»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 17:19

Για «αλλεργία στον διάλογο» κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη «Αλλάζουμε» του Ν. Ευαγγέλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.


Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει: «Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες για να αποδειχθεί ότι η διαμαρτυρία που εκφράσαμε ως παράταξη για τη μη αποδοχή της πρότασης που καταθέσαμε για διά ζώσης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών, έγινε επιλεκτικά και για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Η Δημοτική Αρχή επικαλείται λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των δημοτικών συμβούλων, αλλά, όπως αποδεικνύεται, κρύβεται πίσω από τις συνεδριάσεις διά περιφοράς, γιατί φοβάται να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τις παρατάξεις και την κριτική που της ασκούν.
Διαφορετικά ας μας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος για ποιον λόγο την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης χωρίς να τηρείται το παραμικρό μέτρο ασφάλειας, ούτε καν η απόσταση του 1,5 μέτρου.
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες των επαγγελματιών να κάνουν το νέο τους ξεκίνημα και φυσικά τις αγωνίες τους για να επανέλθουν στην κανονικότητα και να κερδίσουν ό,τι έχασαν όλους αυτούς τους μήνες που τα καταστήματά τους παρέμειναν κλειστά.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί από τις δημοτικές παρατάξεις που διοικούν σήμερα τον Δήμο και για επικοινωνιακούς λόγους (φωτογραφία για τα μέσα ενημέρωσης) και πάλι χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, συγκέντρωση, προκειμένου να αποφασίσουν την ανακοίνωση δέσμης μέτρων για τους πληττόμενους από την πανδημία. Για ακόμα μία φορά οι παρατάξεις των κ. Καρανίκα και Γάτσα αποδεικνύουν την «αλλεργία» τους στον διάλογο και τη γόνιμη αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων.
Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε έστω και διά αλληλογραφίας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να τις επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο με τους δημότες.
Δεν μπορούμε ωστόσο να μη στηλιτεύσουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική της Δημοτικής Αρχής που με πρόσχημα την πανδημία δεν αποφασίζει να λειτουργήσει διά ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα του οποίου δίνεται η δυνατότητα να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας που συστήνουν οι επιστήμονες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες και να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τη διαφάνεια τόσο στον διάλογο όσο και στη λήψη των αποφάσεων του σώματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass