Οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 18:12

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας, με συγκεκριμένες προτάσεις για τις επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα, κατέθεσε ο «Συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών.


Σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποιεί τις προτάσεις, μέμφεται τη δημοτική αρχή του Γ. Μανώλη για απουσία σχεδίου και μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων και επιχειρηματικών κλάδων.
Αναφέρει σχετικά:
«Στη διαμορφωμένη δημοσιονομική κατάσταση μετά από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν και της διαφαινόμενης βαθιάς ύφεσης στην οποία συγκλίνουν έγκριτοι αναλυτές πρέπει ως Δήμος να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης με κοινωνική και επιχειρηματική κατεύθυνση. Θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να καταθέσει πρόταση, την οποία σαφώς θα στηρίζαμε, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε. Θα έπρεπε να έχει αποτυπώσει μια ευρεία δέσμη μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις (όπως ανεργία, αποεπενδύσεις, χαμηλό εισόδημα κ.ά.).
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επανακαθορίσει τους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους με κατεύθυνση τη στήριξη των παραγωγικών και επαγγελματικών τομέων του Δήμου και τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας μας.
Ο Δήμος Τεμπών οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη όλων αυτών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένης και της αρνητικής οικονομικής κατάστασης που επανέρχεται η χώρα μας.
Η Παράταξη Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης προτείνει:
* Α) Σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητα τους
-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής.
- Μείωση έως 50% στα δημοτικά τέλη από τη λήξη της αναστολής και μέχρι τέλους του έτους.
Τα παραπάνω να ισχύουν και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών.
-Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις.
-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους.
-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το σύνολο των επιχειρήσεων.
* Β) Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:
-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής.
- Μείωση έως 50% στα δημοτικά τέλη ως τέλους του έτους.
-Απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα αναστολής.
-Μείωση κατά 50 % του υπόλοιπου των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χωρών (τραπεζοκαθίσματα) έως τέλους του έτους.
* Γ) Αγρότες (Γεωργοί - Κτηνοτρόφοι )
-Προτείνουμε τη μείωση κατά 30% των τελών άρδευσης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες.
Ιδιαίτερα θα πρέπει σε περιοχές του Δήμου όπου επλήγησαν οι δενδροκαλλιέργειες (αμύγδαλα, βερίκοκα, ροδάκινα) να στηριχτούν οι καλλιεργητικές τους φροντίδες.
Τολμήστε το και εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας στον πρωτογενή τομέα έτσι θα μπορέσετε να μετριάσετε τις ευθύνες σας για την ολιγωρία που επιδείξατε για το ζήτημα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών. Επιτρέψατε με τους ανύπαρκτους χειρισμούς σας οι αμυγδαλοπαραγωγοί να σέρνονται ως επαίτες με το ευτελές ποσό αποζημίωσης των 80 ευρώ το στρέμμα που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο.
Δυστυχώς σε αυτό το εξαιρετικό θέμα των αμυγαλοπαραγωγών υπήρξατε απλοί θεατές κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
* Δ) Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες όπως άτομα με αναπηρία σε πολύτεκνες οικογένειες, σε τρίτεκνες οικογένειες σε άπορους, ακόμα και σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες.
Η Παράταξή μας συναίνεσε σε κάθε έκτακτη δαπάνη όπως απολυμάνσεις δημοτικών και κοινόχρηστων χωρών, σχολείων κ.ά.
Κρίνουμε όμως τη θέσπιση ελάφρυνσης των παραπάνω οικονομικών μέτρων διότι αφενός στηρίζουμε παραγωγικούς φορείς, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αφετέρου μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αγροτικής παραγωγής στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας και του πρωτογενή τομέα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass