«Αντιπυρική περίοδος χωρίς εποχικούς δασοπυροσβέστες»

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 16:12

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη, περιόδευσε χθες στην 8η ΕΜΑΚ, τον 3ο και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας.

Συζήτησε με τους πυροσβέστες, τους διοικητές Λάρισας και Θεσσαλίας, μοίρασε την επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τη νέα αντιπυρική περίοδο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου των πυροσβεστών παραλαμβάνοντας την ανακοίνωση του σωματείου με τα αιτήματα που θέτουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και οξύνονται. Όπως αυτό που έφερε το νέο νομοσχέδιο, με την κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων που θα οδηγήσει πυροσβέστες στο ξεσπίτωμα μέσω μεταθέσεων από τον νομό Λάρισας προς διάφορες υπηρεσίες της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, διαδικασία που θα αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο πλέον απ’ ότι φαίνεται οι πυροσβέστες και οι οικογένειές τους.
Τα σοβαρά ζητήματα του εξοπλισμού που συνεχίζει και μετά την κρίση να αποτελεί ατομική υπόθεση του πυροσβέστη, υπηρεσίας όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από το 2012 φέτος πήραν ένα ζευγάρι άρβυλα εργασίας, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν εδώ και χρόνια στον νομό Λάρισας που σήμερα φτάνουν στις 58, όμως με την αλλαγή του οργανογράμματος τις μείωσαν κατά 32, έτσι με την αλλαγή αυτή δια «μαγείας» εξαφάνισαν τις ελλείψεις. Όπως επισημάνθηκε για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, κατά τους διαγωνισμούς πρόσληψης συνολικά 2.500 εποχικών δασοπυροσβεστών για τα έτη 2019 και 2020, για τον νομό Λάρισας δεν προβλέφθηκε ούτε μία θέση.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και στο δελτίο Τύπου του σωματείου, «αιχμή του δόρατος και φέτος το καλοκαίρι για τους πυροσβέστες του νομού Λάρισας θα αποτελέσουν τα υπεραιωνόβια πυροσβεστικά οχήματα τύπου STEYER 680 Μ3, τα οποία διανύουν το 37ο έτος λειτουργίας τους… Τα οχήματα αυτά διατηρούνται σε κίνηση στην κυριολεξία με ενέσεις, αφού για τα τρία εκ των πέντε απαρχαιωμένων οχημάτων του συγκεκριμένου τύπου υπήρξε φέτος άρνηση επισκευής τους από το 303 Π.Ε.Β. του Ελληνικού Στρατού λόγω ρωγμών στο πλαίσιό τους (σασί) και τα οποία στη συνέχεια ‘’ενισχύθηκαν’’ στις ρωγμές από ιδιωτικό συνεργείο της Θεσσαλονίκης και τίθενται ήδη διαδοχικά σε κίνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πυροσβεστών και πιθανώς και των διερχόμενων πολιτών… Για προμήθεια δε νέων πυροσβεστικών οχημάτων ούτε φέτος δεν ακούγεται τίποτα, ενώ η διαδικασία της χορήγησης τριών υδροφόρων δασικών οχημάτων χωρητικότητας 2500 lt για τον νομό Λάρισας μέσω προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει κολλήσει για άλλη μία χρονιά σε γραφειοκρατικά γρανάζια».
Συζητήθηκαν η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, δίκτυα και ειδικές εγκαταστάσεις. Και η στρατιωτικοποίηση και η μεγαλύτερη διασύνδεση της Πολιτικής Προστασίας με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και την προωθούμενη στρατηγική «εσωτερικής ασφάλειας» της ΕΕ.
Εκφράστηκε η πάγια θέση του κόμματος για στήριξη των αιτημάτων των πυροσβεστών και αναφέρθηκε ότι όλα αυτά που αντιμετωπίζουν είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass