«Μετά το κάζο θολώνουν τα νερά με τον ΕΛΓΑ»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 16:10

«Τις προηγούμενες μέρες είδαμε τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και την επανεκκίνηση της οικονομίας και είδαμε με κουβαρνταλίκια να μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ σε αγρότες και σε κτηνοτρόφους.

Στο χωριό μου λέμε «έξω από τον χορό πολλά τραγούδια» και οι αγρότες έχουν μνήμη και θυμούνται το 2015, τα προγράμματα Θεσσαλονίκης και τα παράλληλα προγράμματα και τελικά, το 2015, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας οδήγησε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την αγόρευσή του στη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να απαξιώσει το νομοσχέδιο και ιδιαίτερα την παρέμβαση που γίνεται για τις ελληνοποιήσεις, οι οποίες, δυστυχώς, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, στις ημέρες της πενταετούς διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γιγαντώθηκαν και έγινε κυριολεκτικά πάρτι ελληνοποιήσεων.
Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη και στον ευρωπαϊκό Κανονισμό, συμμορφούμενη και προς τις υποδείξεις της Ε.Ε., αλλά, κυρίως, προς την προεκλογική της δέσμευση, αυστηροποιεί το νομοθετικό πλαίσιο κυρώσεων προς τη σωστή κατεύθυνση.
Νομίζω ότι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά δεν αρκεί αυτό. Ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι αυτό είναι μια σημαντική αρχή. Δεν αρκούν τα πρόστιμα, χρειάζεται ενίσχυση και ο ελεγκτικός μηχανισμός, γιατί κατά καιρούς πρόστιμα έχουν πέσει, διαβάζουμε για τη ρύπανση των υδάτων, για τη μόλυνση του Τιταρήσιου ποταμού από τυρόγαλα στην επαρχία μας -ο Ελασσονίτης Ποταμός ξεκινά από την Ελασσόνα, περνά από τον Τύρναβο και χύνεται στον Πηνειό- αλλά δεν ξέρουμε εάν εισπράττονται τελικά και ποια η αποτρεπτική τους αξία. Άρα, λοιπόν, δεν αρκούν μόνο τα πρόστιμα και η αυστηροποίηση του πλαισίου. Σίγουρα, όμως, είναι ένα θετικό βήμα».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Συνεχίζοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «μετά από αυτό το κάζο επιχείρησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι υπάρχει διγλωσσία στη στάση της Κυβέρνησης και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο υπογράφων βουλευτής αλλά και το DOCUMENTO, που φιλοξενεί τη δήλωσή του, θέλουν να νομιμοποιήσουν την παραποίηση των λεχθέντων, γιατί πουθενά όπως φαίνεται και από τα πρακτικά της Βουλής, δεν προκύπτει ότι ευχήθηκα κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, πώς θα μπορούσα να το ευχηθώ, κύριε Πρόεδρε; Βγάζουμε τον ΕΛΓΑ σε δημοπρασία, αποκρατικοποιείται ο ΕΛΓΑ; Αυτό για το οποίο συζητούμε είναι εάν θα υπάρχει δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα, σε ιδιωτικούς φορείς, να προσέλθουν προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα γεωργικής ασφάλισης. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουν. Εγώ είπα ότι διατυπώνω ερωτηματικά, εάν μπορούν πραγματικά να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα, με δεδομένο ότι ο ΕΛΓΑ, ως δημόσιος φορέας, δεν είναι κερδοσκοπικός, τα χρήματα των αγροτών που εισπράττει ως ασφάλιση τα μεταφέρει με μορφή αποζημιώσεων.
Βεβαίως, ανέφερα, ότι υπάρχει ένα ζήτημα υποχρεωτικότητας, η γεωργική ασφάλιση θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και όχι ότι η έλευση του ιδιωτικού τομέα να σημαίνει ότι είναι εθελοντική η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Δηλαδή, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, ή στον κρατικό οργανισμό τον ΕΛΓΑ ή στους ιδιώτες, εάν πράγματι μπορέσουν να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass