Επεκτάσεις - αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε χωριά της Ελασσόνας

ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΡΥΜΟ, ΛΙΒΑΔΙ, ΜΕΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 15:48

Σε επέκταση και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης προχώρησε η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας, προκειμένου να λυθούν προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κοινότητες Δρυμού, Λιβαδίου και Μεγ. Ελευθεροχωρίου.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Ιππ. Τζουμακλής ζήτησε από την υπηρεσία να προχωρήσει σε αυτοψία και αντικατάσταση ή συντήρηση των δικτύων, όπου επιβάλλεται, βάσει των υποδείξεων των προέδρων των κοινοτήτων. Αφού διαπιστώθηκαν παλαιότητα και διαρροές σε δίκτυα από τα οποία εξυπηρετούνταν η ύδρευση των κοινοτήτων, η επιχείρηση προχώρησε στις εργασίες αντικατάστασης αξίας 45.172 ευρώ.
Συγκεκριμένα στην Κοινότητα Δρυμού έγιναν εργασίες αποκατάστασης αγωγού ύδρευσης από το αντλιοστάσιο έως και τη δεξαμενή του οικισμού. Πραγματοποιήθηκε εκσκαφή και επανεπίχωση χάνδακα βάθους 1.20 μ. και πλάτους 0.60 μ. με τοποθέτηση πολυαιθυλένιου PE 100 περί 580 μέτρων, ώστε ο νέος αγωγός να συνδεθεί καταλλήλως στο βανοστάσιο της ενδιάμεσης άντλησης και στη δεξαμενή ύδρευσης. Το κόστος των εργασιών ανήλθε σε 8.010 €.
Στην Κοινότητα Λιβαδίου πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση μεταλλικού αγωγού λόγω κατολίσθησης και μη δυνατότητας επισκευής του. Οι εργασίες αφορούσαν εκσκαφή και επανεπίχωση χάνδακα βάθους 1.10 μ. και πλάτους 0.60 μ. με τοποθέτηση πολυαιθυλένιου PE 100 περί 900 μέτρων με κόστος εργασιών 12.982,00 €.
Τέλος στην Κοινότητα Μεγ. Ελευθεροχωρίου πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού, καθώς παρατηρήθηκε ότι υπήρχαν συνεχείς βλάβες και διαρροή στον αγωγό με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται παρατεταμένες διακοπές υδροδότησης στην κοινότητα. Πραγματοποιήθηκε εκσκαφή και επανεπίχωση χάνδακα βάθους 1.00 μ. και πλάτους 0.60 μ. με τοποθέτηση πολυαιθυλένιου PE 100 - 1220 μ., για τη μεταφορά νερού στη δεξαμενή ύδρευσης της κοινότητας από τη δεξαμενή της ενδιάμεσης άντλησης, με κόστους εργασιών 24.180 €.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass