Κατεδάφιση αυθαιρέτων στα Μεσάγγαλα!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ * ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ 126 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 18:50

Με την υπογραφή της διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκο Ντίτορα ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά

περιοχές, κυρίως σε αιγιαλούς, παραλίες, δάση και αναδασωτέες εκτάσεις στη Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα με 126 αμετάκλητες αποφάσεις.
Για την καλύτερη παρακολούθηση της υλοποίησης, το έργο υποδιαιρείται σε 4 τμήματα με κριτήρια τη θέση – περιοχή εκτέλεσης της κατεδάφισης (Περιφέρειες Θεσσαλίας κ Στ. Ελλάδας), την κατηγορία και το είδος των αυθαίρετων κατασκευών με βάση την υπηρεσία καταγραφής των προς κατεδάφιση κατασκευών (αυθαίρετα σε δασικές αναδασωτέες εκτάσεις, αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία), ως ακολούθως:
* Εκτέλεση 31 αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού και παραλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκτιμώμενης αξίας 136.290 ευρώ.
* Εκτέλεση 27 αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών εντός αιγιαλού και παραλίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», εκτιμώμενης αξίας 77.419 ευρώ.
* Εκτέλεση 27 αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκτιμώμενης αξίας 149.193 ευρώ.
* Εκτέλεση 41 αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτιμώμενης αξίας 149.193 ευρώ.
Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης, οι προς κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές είναι κυρίως κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοίχους πλήρωσης από οπτοπλινθοδομές, κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία και στέγη από μπετόν, ξύλινες ή μεταλλικές κατασκευές (πέργκολες, στέγαστρα, στέγες κλπ), περιφράξεις – περιτοιχίσεις- διαμορφώσεις εδάφους- επιχωματώσεις και κατασκευές από μπετόν (διαμορφώσεις, τοιχεία, βάσεις κ.λπ)
Οι 31 αποφάσεις κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού και παραλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορούν κατασκευές στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας. Οι 4 αποφάσεις αφορούν αυθαίρετες κατασκευές στον οικισμό των Μεσαγγάλων, που έχουν καταγραφεί από το 1992 και αφορούν ακίνητα με τούβλα και μπετόν, κτίσματα, οίκημα με βεράντα και πλήθος κατασκευών μεταξύ των οποίων εστιατόριο, καφετέρια και χώροι αναψυχής.
Οι υπόλοιπες 27 αποφάσεις αφορούν αυθαίρετες κατασκευές στον νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα προβλήτες στη Σκόπελο, αλλά και διάφορες κατασκευές στις περιοχές της Σούρπης, της Αργαλαστής του Βόλου, του Πτελεού, της Αρτέμιδας, της Ζαγοράς, του Μουρεσίου και του Νοτίου Πηλίου.
Σημειώνεται ότι εκτός της κατεδάφισης, που πρέπει να ολοκληρωθεί για το σύνολο των αποφάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα λήξει η σύμβαση με τη μειοδότρια εταιρεία, αντικείμενο του έργου αποτελεί επίσης και η μεταφορά, διαχείριση και διάθεση των προϊόντων κατεδάφισης σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους και με κατάλληλα για τον σκοπό αυτό μεταφορικά μέσα, καθώς και η πλήρης και κατάλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.
Μεταξύ των 27 αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν συμπεριλαμβάνονται κτίσματα σε περιοχές του νομού Λάρισας αλλά σε περιοχές των υπολοίπων τριών νομών της Περιφέρειας.
Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 634.997,80€ (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass